Párbeszéd a népszámlálási adatokról

2013. június 13., csütörtök

„A vallásosság és a felekezetek helyzete Magyarországon a 2011. évi népszámlálási adatok tükrében" címmel szervez tudományos workshopot a Magyarországi Református Egyház Egyház-szociológiai Bizottsága. A minden érdeklődő számára nyitott workshop célja, hogy párbeszéd induljon a népszámlálási adatokkal vallási, felekezeti szempontból foglalkozók között.

A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Reviczky utcai épületében június 17-én tartandó tudományos alkalom menete a következő lesz:  a szakértők fejenként tizenöt percben előadják az általuk kutatott területhez kötődő témát, majd közös beszélgetés indul a szakértőkkel.

Az előadók névsora:
dr. Máté-Tóth András és
dr. Nagy Gábor Dániel, a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi tanszékéről
dr. Csanády Márton, a KRE Kutatási Igazgatója
Nagy Károly Zsolt, az MTA Néprajztudományi Intézetének kulturális antropológusa
Tökéczki Ilona, az Egyház-szociológiai Bizottságának tiszáninneni küldötte
dr. Gaál Sándor esperes, az Egyház-szociológiai Bizottságának tiszántúli küldötte
Duráczky Bálint, az Egyház-szociológiai Bizottság titkára

Az előadások között a 2011-es népszámlálás adatfelvételi sajátosságairól, a református egyház által kezelt adatok és a népszámlálási adatok közötti összefüggésekről, a Tiszántúli és a Tiszáninneni Egyházkerületre vonatkozó adatokról, valamint a Budapesten tapasztalt nagyobb arányú csökkenésről is hallhatunk majd.

Időpont: 2013. június 17-én, 13-17 óra.
Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem BTK, Díszterem, 1088 Budapest, Reviczky utca 4.), 13 órától 17 óráig kerül megrendezésre.
Részvétel: a workshop nyitott, minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak.

Reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.