Betörtek a debreceni Nagytemplomba

2020. március 31., kedd

Egy harminc éves férfi imádkozni ment a bezárt Debreceni Református Nagytemplomba, majd rongálni kezdett március 30-án, a késő délutáni órákban.

„A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor és járőr azt láthatta, ahogy az Úrasztalánál imádkozik és a Bibliából olvas a betörő, majd amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezéseit az Úrasztala környékén. A néhány percen belül kiérkező rendőrök tudták csak megakadályozni ámokfutását, az elkövetőt rongálás bűncselekménye miatt állították elő" – olvasható a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség közleményében.

A károk az Úrasztalát és az egyik ajtót érintik. Mivel a Debreceni Református Nagytemplom műemlék épület, a hibák javítására restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosítóval már felvette az egyházközség a kapcsolatot, a helyreállítás költségének felmérése folyamatban van.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség addig is mindent megtesz annak érdekében, hogy április 5-én a 10 órakor kezdődő virágvasárnapi istentisztelet online közvetítésében semmilyen fennakadást ne okozzon a hétfői eset. „Imádkozunk a betörést elkövető férfi testvérünkért és lelki békességéért!" – kérik a gyülekezet vezetői.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.