Adományozók és adományozottak

2019. november 30., szombat

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány vezetősége november 28-án, a Budapesti Operettszínházban köszönte meg támogatói egész éves munkáját. Az ünnepségen az is kiderült, mely gyülekezetek részesülnek a szervezet által októberben gyűjtött adományokból.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszak kapujában idén is fontosnak tartotta, hogy köszönetet mondjon azoknak a támogatóknak, önkénteseknek és munkatársaknak, akik hozzájárulása nélkül nem tudná végezni adományozó tevékenységét és a rászorulók segítését.

Oláh István, az alapítvány kuratóriumi elnöke egy, az Apostolok cselekedeteiben olvasható igével – mely egyben a Szeretetszolgálat jelmondata – köszöntötte a megjelenteket: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni." Mint mondta: mi, keresztyén emberek abból indulunk ki, hogy mindenünk, amink ebben a világban van, az adomány. Az életünk is, hiszen azt is Istenünktől kaptuk. „A keresztyén adakozásnak ez az alapja, hiszen Isten nélkül mi is szegények vagyunk, és mindenünk, amink van, azt a mi Urunktól kaptuk. Ez az igazi öröm, és ezért tehet boldoggá minket, ha mi is adhatunk" – fogalmazott.

Az Alapítvány kuratóriumi elnöke Juhász Márton ügyvezető igazgatóval közösen adta át az alkalmon jelenlévő kiemelt támogatóknak emlékplakettjüket, így az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Budapest Fővárosi Önkormányzat, a Telenor Magyarország, valamint a Johannita Segítőszolgálat képviselőinek. Ezt követően az Alapítvány ötfős kuratóriumának köszönték meg egész éves munkáját, akik döntéseikkel az adományozottak megsegítését teszik lehetővé.

Több mint 500

Kihirdették az októberben idén először meghirdetett „Több mint 500" adománygyűjtés eredményét is, mellyel négy hazai, valamint egy kárpátaljai gyülekezet fejlődését segíti a Szeretetszolgálat. Minden gyülekezet negyedmillió forintos támogatásban részesül, melyet közösségi programokra, eszközbeszerzésre vagy kisebb munkálatokra fordíthatnak. Az idén támogatott öt református egyházközség az istvándi, dunapataji, ózdi, kállósemjéni, valamint a Kárpátalján található kuklyai gyülekezet.

A támogatók köszöntése és adományok átadása után az Operettszínházban Rákász Gergely Karácsonyi történetek orgonakoncertjével folytatódott az este. A hangverseny bevételével a Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíját támogathatták a vendégek, mely a nehéz körülmények között élő tehetségek fejlődéséhez nyújt segítséget.

jobbadni.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió