Idén is Szeretetdobozokkal segít az MRSZ

2019. október 29., kedd

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ebben az évben is meghirdeti Szeretetdoboz elnevezésű adventi akcióját: december 14-ig várják a tartós élelmiszer felajánlásokat. Az adventi időszakban emellett országszerte több áruházi gyűjtést is tartanak, hogy karácsonykor legalább tízezer nélkülözésben élő családnak, idősnek és betegnek tudjanak segíteni egy-egy csomaggal.

Oláh István, az MRSZ kuratóriumi elnöke október 29-én Debrecenben, az induló program sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az alapítvány egész évben segíti a bajbajutottakat. Közfoglalkoztási programjukkal több ezer ember számára kínálnak munkalehetőséget, mentorprogramjukkal az adósságcsapdába került családok számára nyújtanak kiutat, és a napokban zárul a jelentkezési időszak a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramra, amellyel tehetséges diákok fejlődését segítik. Az adventi időszakban a különféle adományozási programokon van a hangsúly: a Szeretetdoboz akció keretén belül tartós élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözésben élőket, a Nyilas Misi Pakkokban kisgyermekek számára játékokat és édességeket gyűjtenek, és idén újdonságnak számít a Szeretetdoboz-kívánságlista, amellyel mélyszegénységben élő gyermekek karácsonyi kívánságait válthatjuk valóra.

„Az adventi időszak különösen ráirányítja figyelmünket az adakozásra, mert az egész advent és karácsony arról szól, hogy Isten az ő egyszülött Fiát nekünk ajándékozta. Mint a legdrágább kincs, úgy jelenik meg a betlehemi gyermek képében, hogy ez az Isten ajándéka az emberiség számára. Ha az Isten ilyen önzetlenül adott, akkor az embernek el kell tanulnia ezt az önzetlen, tiszta szívű adakozást” – fogalmazott Fekete Károly tiszántúli püspök rámutatva, az adományozás, a szegények megsegítése a karácsonyi ünnepkör idején kerül leginkább előtérbe.

A sajtótájékoztatón részt vett Dánielfy Gergő, A Dal 2018 felfedezettje is. Az énekes szerint az adományozás és a boldogság két részre bontható: „Van a fizikai boldogság meg a lelki boldogság. Amikor kisgyermek voltam, a fizikai boldogság volt a meghatározó, vagyis hogy a karácsonyfa alatt ott lesz-e az Xboxom, amelyre vágytam. De ahogy elkezdtem növögetni, ez változott, és most már teljes mértékben azt érzem, hogy a lelki boldogság ettől sokkal többet jelent. Amikor karácsonykor élelmiszerrel segítünk egy családot, ez a boldogság mindkét szinten megjelenik: adunk valamit, ez a fizikai boldogság, de jár mellé a szeretet is, hiszen a csomagban benne van a barátságom, a szeretetem, a bizalmam, és ez a legfontosabb.”

Az újrahasznosított, környezetbarát dobozok már átvehetők a Szeretetszolgálat irodáiban. Gyülekezetek, cégek, iskolák nagyobb mennyiséget is igényelhetnek.

Az adományokat december 14-ig várják: elsősorban tartós élelmiszereket (cukor, liszt, olaj, tészta, kávé, konzervek) és alapvető higiéniai felszereléseket gyűjtenek. Nagyon hasznos adománynak számítanak a cukor- vagy gluténmentes termékek is, hiszen a rászorulók között is sokan küzdenek ételintolarenciával.

Az elmúlt évben 115 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a szervezet, amellyel több mint tízezer nélkülözésben élőt segíthettek.

Forrás: MRSZ

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.