Tehetséges diákokat támogat a Nyilas Misi Ösztöndíjprogram

2019. szeptember 19., csütörtök

Százezer forintos ösztöndíjban részesül a Kárpát-medence ötven tehetséges diákja a Magyar Református Szeretetszolgálatnak hála. A Nyilas Misi Ösztöndíjat tanulmányaik, versenyeik fedezésére fordíthatják. A szakmai zsűri 2019. október 31-ig várja a diákok jelentkezését.

A tehetség kincs! – ez a Magyar Református Szeretetszolgálat ösztöndíjprogramjának jelmondata. Mindamellett a tehetség kibontakoztatásához nem elég a kitartó, szorgalmas munka, de gyakran külső segítségre, támogatásra is szükség van hozzá. Az iskolai különórák, a megfelelő eszközök beszerzése, a versenyek nevezési díjai ugyanis komoly költséget jelentenek, melyeket nem minden család engedhet meg magának. Ebben a helyzetben nyújt támogatást a Nyilas Misi Ösztöndíj.

„Ne félj cselekedni, még ha azt is mondják, hogy nem érdemes belevágni. Ne higgy nekik! Hihetetlen lehetőségeket ad Isten számunkra, hogy megmutassuk tálentumainkat. Éljünk velük, hogy ezzel is építsük az Ő országát!" – biztatja a tehetségeket Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke. Érvényes pályázatot a magyarországi, kárpátaljai, felvidéki, délvidéki, erdélyi magyar nyelvű oktatásban résztvevő, valamely művészeti ágban – zene-, képző-, táncművészet –, sportban, bölcsésztudományban – magyar nyelv és irodalom –, vagy természettudományban – matematika, fizika, informatika – kiemelkedően tehetséges, 5–12. évfolyamon tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű magánszemély adhat be, tehetség-támogatás céljából.

A program indulása óta már 315 diákot segített a Szeretetszolgálat álmai megvalósításában, így a Nyilas Misi Ösztöndíjprogram keretében eddig 21,5 millió forint került fiatal tehetségekhez. A pályázatokat elbíráló bizottság tagjai között olyan szaktekintélyeket találunk, mint Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Rákász Gergely orgonaművész vagy Balatoni Kata néptáncpedagógus. Évente jellemzően legalább 200 pályázó jelentkezik, akik közül 50 tehetséges diákot választ ki a zsűri. A jelentkezés feltételeiről, valamint a program támogatási lehetőségeiről minden további információ megtalálható a legyenfolytatas.jobbadni.hu oldalon.

November 28-án, csütörtökön 18:30-tól Rákász Gergely a Budapesti Operettszínházban „Karácsonyi történetek" címen ad jótékonysági koncertet a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramjának javára. Műsorában elmélyülhetünk Bach bensőséges rendjével, Händel és Berlioz feltölt bennünket energiával, majd antik Istenek vendéglátását élvezhetjük Holst, A Bolygók szvitjében.

 

jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.