Reformátusok a gáton

2020. március 09., hétfő

A Budapest Mentőszervezet tagja lett a Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőcsoportja. Önkénteseink hivatalos esküt tettek és átvették csapatzászlajukat a Polgári Védelem Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának műveleti főigazgató-helyettese csapatzászlót adományozott a Szeretetszolgálat mentőcsoportjának. A mentőcsoport szolgálatára Molnár Norbert, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkésze kért áldást.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dologház utcai épületében március 2-án tartott ünnepségen a Szeretetszolgálat mentőcsoportja mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatóiból létrehozott Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálat tagjai is esküt tettek.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az első olyan szervezet, amely önként csatlakozott a Budapest Mentőszervezethez. A 130 fős – munkatársakból és önkéntesekből álló – csapat a Budapest Mentőszervezet koordinációja alatt részt vesz az árvízi védekezésben, a lakosság kitelepítésében, visszatelepítésében és ellátásában, ideiglenes befogadóhelyek üzemeltetésében, segélyezési és műszaki mentési feladatokban egy esetleges veszélyhelyzet esetén.

A Budapest Mentőszervezet 2015-ben, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége, a Budapesti Tűzoltó Szövetség és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének összefogásával alakult meg. Fő célkitűzése a budapesti lakosság biztonságának növelése, valamint katasztrófák elleni kitettségüknek csökkentése a főváros területén működő mentőszervezetek összefogásával, de szükség esetén az ország bármely területén bevethető.

reformatus.hu

Képek: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.