Megkezdődött a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium főépületének energetikai felújítása

2017. október 11., címkék: csurgó, dunántúli reformátusok, széchenyi 2020

A Somogyi Református Egyházmegye által fenntartott csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium főépületének felújítása 2017. október 10-én veszi kezdetét. A 120 millió forint európai uniós támogatás segítségével a külső nyílászárók cseréje, a padlásfödém hőszigetelése, napelemes rendszer kialakítása és fűtéskorszerűsítés valósul meg.

Híd lesz a csurgói refi kézicsarnoka

2017. március 25., címkék: csurgó, ifi

Kézilabda munkacsarnok épülhet a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium területén. A 650 millió forintos beruházás még szorosabbra fűzi a református iskola és a Csurgói Kézilabda Klub kapcsolatát. Az iskolában számos olyan diák tanul, aki a csurgói klubnál játszik, a közelmúltban egy fontos mérkőzésen egyszerre volt a pályán öt olyan játékos, aki a református gimiben érettségizett.

Dunántúliak ajándékoztak Kárpátalján

2016. december 23., címkék: kaposvár, karácsony, kárpátalja, Kárpátalja, csurgó

A kaposvári gyülekezetben és a csurgói református gimnáziumban is hagyomány, hogy kárpátaljai rászoruló családoknak vigyenek karácsonyi ajándékot. Nem volt ez másképp idén sem.

Azt csinálom-e, amit kell?

2016. szeptember 24., címkék: saul fia, röhrig géza, csurgó

„Jól élek-e?" – ez foglalkoztatja igazán Röhrig Géza Kossuth-díjas költőt, az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplőjét, énekest. Szerinte a Bibliát fontosabb lenne jól ismerni, mint a kétismeretlenes egyenleteket. Mindezekről a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban beszélt az előző tanév végén, az istenes versekről szóló beszélgetéssorozat záró alkalmán.

„Az egyház Isten lélegeztetőgépe"

2016. április 17., címkék: csurgó, szabó t. anna, visky andrás

Valláskárosultként definiálta magát Visky András író, színházi dramaturg, a Károli-egyetem tanára a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban tartott beszélgetésen, ahol Szabó T. Anna költő, műfordító társaságában beszélgettek az istenes versekről és a költészetről.

Elképesztő szeretet

2016. január 27., címkék: csurgó, lovasi andrás, interjú

Egy huszonéves emlék, egy istenélmény máig meghatározó Lovasi András életében. Most felfedte, hogy ez a titka az Éjjel, álmomban című Kispál és a Borz-dalnak: a Kossuth-díjas zenész a csurgói református gimnáziumban mesélt erről, sőt református esküvőjéről is.

A szeretet a megtartójuk

2015. december 16., címkék: karácsony, nagybobrony, kárpátalja, reformátusok lapja, csurgó, Kárpátalja

Többször születtek meg Isten kegyelméből azok az árva vagy mélyszegénységből érkező kárpátaljai lányok, akik a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonban kaptak új esélyt az életre. Ebbe az otthonba látogat évről évre a csurgói református gimnázium küldöttsége, hogy ajándékokon túl szeretetet és törődést is vigyen a szeretetéhes lányoknak. Bár ők igyekeznek adni, mégis mindig úgy térnek haza Csurgóra, hogy ők kaptak többet. Kárpátalján jártunk, hogy megnézzük, hogyan lehet Jézus születését ünnepelni egy református árvaházban.

Élete meccsét vívja Norbi

2015. október 23., címkék: csurgó, kézilabda

Egy tizedikes, agydaganatos fiatalért fogott össze egész Csurgó: a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumba járó diákért az iskola tanárai és diákjai imádkoznak, jótékonysági futást és koncertet is szerveztek. A Csurgói Kézilabda Klub pedig egy, a csapat tagjai által dedikált mezt ajánlott fel árverezésre, a gyűjtésből csaknem 800 ezer forint gyűlt össze. A gimnázium és a kézilabda klub egyébként a mezárverezésnél szélesebb szimbiózisban él egymással: a klub valamennyi csapatában – beleértve az NB1-es felnőtt gárdát is – játszanak olyan diákok, akik a csurgói refibe járnak.

Történelmi Emlékhely lett a csurgói Csokonai Református Gimnázium

2015. április 14., címkék: történelmi emlékhely, csurgó

A Csokonai-napok programsorozat keretében avatták fel a történelmi emlékhelyet jelző oszlopot.

Elhunyt Polaneczky Ottó

2012. július 23., címkék: csurgó, in memoriam, In memoriam

Polaneczky Ottó, a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium alapító tanára volt.

Ünnepi közgyűléssel és gálával indult a jubileumi év

2012. június 18., címkék: csurgó, református oktatás

Idén kétszáz-húsz éves a csurgói református iskola. Most először adták át „Az első oskoláért" a Csokonai Vitéz Mihályról elnevezett intézményben.

Együttműködési megállapodás Csurgón

2012. március 06., címkék: csurgó, együttműködés, sport

Az elmúlt héten a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium és a Csurgói Kézilabda Klub egy hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá.

Felhívások református középiskolák számára

2011. december 03., címkék: református oktatás, Pályázat, pályázat, konferencia, csurgó

Rajzpályázatot hirdet és meghirdeti a Református Középiskolák XVIII. Természettudományos Diákkonferenciáját a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium.

Magyartanári állás Csurgón

2011. május 26., címkék: Pályázat, pályázat, csurgó

A csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanári állást hirdet magyar  nyelv és irodalom vagy tanító-magyar műveltségterület szakos tanári munkakör betöltésére.

Református diákok mérték össze a tudásukat Csurgón

2011. március 25., címkék: református oktatás, csurgó

A Református Középiskolák 17. Természettudományos Diákkonferenciája az egész Kárpát-medencét érintő rendezvény, hiszen a hazai református iskolák mellett részt vettek az erdélyi református gimnáziumok tanulói is.

Természettudományos diákkonferenciát tartanak Csurgón

2011. március 03., címkék: református oktatás, csurgó

Március 18-án és 19-én, Csurgón rendezik meg a Református Középiskolák XVII. Természettudományos Diákkonferenciáját.

Keresztelés és konfirmáció Csurgón

2010. november 05., címkék: Határon túl, konfirmáció, Gyülekezeti hírek, keresztség, csurgó, steinbach józsef

A csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium három diákja konfirmációi fogadalmat tett, közülük ketten pedig részesülni kívántak a keresztség sákramentumában is.

Kálvin – konferenciát tartottak Csurgón

2010. október 20., címkék: kálvin emlékév, csurgó, kárpát-medence, Gyülekezeti hírek, konferencia

„Magyarok a Kárpát-medencében” címmel rendezték meg az idei Kálvin-konferenciát Csurgón október 15-én és 16-án, a Protestáns Napok keretében.

"Most ők vannak a középpontban"

2010. május 04., címkék: csurgó, huszár pál, református oktatás, Háttér, bölcskei gusztáv

A csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium  május 1-jén búcsúztatta huszonkilenc végzős diákját. Az ünnepségen jelen volt Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, és Dr. Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke.

Angoltanárt keres a csurgói Református Gimnázium

2010. április 28., címkék: csurgó, pályázat, Pályázat, Hírek

A csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanári állást hirdet angol nyelv szakos általános- és/vagy középiskolai tanári munkakör betöltésére.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.