Játékot kaptak a Bethesda betegei

2013. december 16., hétfő

Egymillió forint értékben juttatott pénzadományt, továbbá fejlesztő és egyéb játékokat a Magyar Református Szeretetszolgálatnak hazánk legnépszerűbb gyerekjáték webáruháza, a JátékNet.hu. Az átadást december 16-án tartották a Bethesda Gyermekkórházban.

A Magyar Református Szeretetszolgálat nap mint nap több száz rászoruló gyermekről gondoskodik. Az egyház szolgálatain keresztül, például a nevelőszülői hálózatban több mint hétszáz gyermeket látnak el, emellett a miskolci kismamaházban összesen harminc édesanyán és gyermeken segítenek. Közel ezerkétszáz fogyatékkal élő mindennapjait könnyítik meg a szeretetszolgálat munkatársai, legyen szó bentlakásos intézményről, támogató szolgálatról vagy napköziről – ezek keretében körülbelül nyolcvan gyermeket is felkaroltak. Emellett számos egyéb programmal, például táboroztatással, ösztöndíjjal, Nyilas Misi-Pakkokkal és iskolakezdési támogatással is igyekeznek javítani a nélkülöző vagy bántalmazott gyermekek helyzetét.

Az ő részükre ajánlott fel a JátékNet.hu, Magyarország legnépszerűbb gyerekjáték webáruháza ötszázezer forint összegű pénzadományt, valamint hasonló értékű gyerekjátékot a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. A játékokat úgy válogatták össze, hogy ne csak szórakoztatóak, de a fogyatékkal élő gyermekek fejlesztésére is alkalmasak legyenek.

„Öröm, ha az embernek olyan munkája van, mellyel mosolyt varázsol a gyermekek arcára. Évente több mint százötvenezer megrendelést teljesítünk, vagyis több százezer gyerek kap így ajándékot. Szeretnénk azonban minél több olyan gyermekek arcán is mosolyt látni, akiknek felajánlások nélkül ez sajnos nem adatna meg" – indokolta a támogatást Bognár Ákos, a JátékNet.hu ügyvezető igazgatója.

Az adomány átadására az évente mintegy tízezer fekvő- és százhúszezer ambuláns beteget ellátó Bethesda Gyermekkórházban került sor, ahol a neurológiai és rehabilitációs osztályon lévő kis páciensek kétszázezer forint értékben kaptak új játékokat.

„A neurológiai osztályon többnyire epilepsziás gyermekeket látunk el, míg a rehabilitáción elsősorban koponya- vagy agykárosodásból eredő mozgásszervi problémák, kóma, esetleg súlyos égési sérülés miatt jellemzően több hónapot is eltöltenek a kicsik – magyarázta Dr. Fogarasi András tudományos igazgató. – A gyógyulásukban nagyon fontos, hogy a körülményekhez képest minél jobban érezzék magukat, ezért is vagyunk nagyon hálásak ezért a sok-sok játékért."

Az egyik anyuka a gyermekével egy játékbabát vehetett át: „A kislányomnak egy megfázás átterjedt az agyára, emiatt a mozgásban visszafejlődött. Nagyon fontos, hogy van itt egy játszószoba, mert rossz lenne, ha a gyerekek egész nap csak a kórteremben feküdnének. Ezért nagyon örülünk az új játékoknak."

A JátékNet.hu Webáruház 2006 őszén indult két család közös vállalkozásaként. A kis családi vállalkozás gyorsan kinőtte magát, 2009-re a legnagyobb forgalmú hazai játékwebáruház lett.

jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.