Legyen mindenkinek könnyű az iskolatáska!

2019. augusztus 21., szerda

Radírozzuk ki a különbségeket és töltsük meg együtt a rászoruló gyermekek iskolatáskáját! – elnevezéssel indított gyűjtőakciót a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Belmil táskagyártó cég. Augusztus 2. és augusztus 31. között országszerte folyamatosan bővülő helyszíneken lehet leadni a megvásárolt tanszereket a kihelyezett gyűjtődobozokba.

Még javában tart a nyári szünidő, amely a legtöbb gyermeknek a felhőtlen pihenés jegyében telik. A Magyar Református Szeretetszolgálat az előgondoskodás jegyében, már most azon munkálkodik, hogy megkönnyítse az iskolakezdést a rászoruló családok számára. A Szeretetszolgálat összefogott az ismert és kedvelt Belmil iskolatáska márkával és közös adománygyűjtést szervezett a nehéz körülmények között élő gyermekek megsegítésére.

Az ország egész területén gyűjtőpontokat hoztak létre, melyek pontos listája elérhető a telitaska.hu oldalon.

Arra buzdítanak mindenkit, akik megfordulnak a gyűjtési helyszínek valamelyikén, hogy nagy iskolakezdési bevásárláskor tegyenek eggyel több tanszert bevásárlókosarukba. Amire a legnagyobb szükség van: füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák. Felajánlásukat a pénztáraknál található gyűjtőládákba helyezhetik fel az adakozók.

A népszerű iskolatáska márka mindemellett felajánlott száz darab Belmil iskolatáskát kétmillió forint értékben, így a gyűjtés során összegyűlt tanszerekkel együtt, egy kompletten felszerelt iskolatáskát tud átadni a rászoruló családok gyermekeinek a Szeretetszolgálat.

A tárgyi adományok gyűjtése mellett, a 1358-as adományvonalán is nehéz sorsú gyermekek iskolakezdésére gyűjt a szervezet. Mindenki, aki felhívja a 1358-at vagy SMS-ben elküldi az „ADOMÁNY" szót 250 forinttal járul hozzá az akcióhoz. Az adományvonalon július 15. és augusztus 31. között zajlik a gyűjtés.

jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.