Kezdődik a beíratási időszak óvodáinkban

2020. március 30., hétfő

A koronavírus-járvány miatt elektronikus úton elküldött szándéknyilatkozattal is beírathatjuk gyermekeinket a református óvodákba. A jelentkezési időszak április másodikán kezdődik – derült ki a Zsinati Oktatási Iroda vezetőjének tájékoztatójából.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben megváltozott az egyházi óvodákba történő beíratás rendje. Kérjük a szülőket, hogy kövessék nyomon a közelükben működő református óvodák honlapjait és a Facebook oldalukon megjelenő híreket. A gyermekek beíratására április 2-20. között kerül sor, a személyes megjelenés helyett lehetőség nyílik egy szándéknyilatkozat megküldésével az online jelentkezésre is.

Mindezek mellett a következő dokumentumok másolatának elektronikus beküldésére lesz szükség:

  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány,
  • a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány, a lakcímet igazoló hatósági igazolvány, TAJ kártyája,
  • s amennyiben van, akkor a keresztelési emléklapja.

A dokumentumok fénymásolatára kérjük rögzíteni azt a nyilatkozatot, miszerint a szülő nyilatkozik az általa megadott adatok hitelességéről.

Minden egyéb dokumentumot a veszélyhelyzet elmúltával szükséges csak bemutatni, melyről már személyes tájékoztatást kapnak a gyermeküket beírató szülők.

A beiratkozás azon gyermekeket érinti, akik 2014. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. között születtek. Szüleik április 6-ig az Oktatási Hivataltól személyre szóló levelet kapnak. A református óvodák azon szülők jelentkezését is várják, akik szeretnék előjegyeztetni a 2017. szeptember 1-jét követően született gyermekeiket. Az ő felvételükre a nevelési év folyamán folyamatosan kerül sor a szabad férőhelyek függvényében.

dr. Papp Kornél
oktatási irodavezető

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.