Tanulj árvízvédelmet ingyen!

2019. május 24., péntek

Ingyenes képzést szervez a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Református Szeretetszolgálat önkénteseinek, a résztvevőket az árvízvédelemre képezik ki. Jelentkezni május 29-ig lehet.

Együttműködik a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság: önkéntesként csatlakozhatunk a katasztrófavédelem munkatársaihoz bevetések alkalmával. Többek között az árvizek idején segíthetünk, Budapesten ugyanis kiemelt kockázatúak a dunai árhullámok. 

Ahhoz, hogy áradások idején szakszerűen vehessünk részt a mentésben, védekezésben, részt kell venni a katasztrófavédelem képzésén. 

A jelentkezési határidő: május 29., szerda. A képzés 2019. június 1-jén, szombaton lesz a Margit-szigeten. 

Jelentkezni 18 év fölötti önkéntesek tudnak a katasztrófavédelem űrlapjának kitöltésével.  

A felkészítés körülbelül két órát vesz majd igénybe, a helyszínen a szervezők ebédet és munkaruhát biztosítanak. Aki sikeresen teljesít, oklevelet és plasztikkártyát kap, melyekkel igazolhatja, hogy árvíz esetén szakszerű segítségként bevethető. 

Forrás: jobbadni.hu  

Fotó: Rózsahegyi Tibor/MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.