Hittan: adatlap a csoportok változásának bejelentéséhez

2014. január 20., hétfő

Tájékoztató a 2013/14. tanévben az állami iskolák 1. és 5., valamint az állami hatévfolyamos gimnáziumok 7. évfolyamán bevezetett erkölcstan helyett választható hit- és erkölcstan létszámának ill. csoportszámának változásjelentéséhez készített adatlapról.

A ZST-275/2013.11.13. határozattal módosított, a hittanoktatási támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának rendjéről szóló ZST-137/2011.12.07. határozattal elfogadott szabályrendelet 13. § (2) bekezdése alapján a Zsinati Oktatási Iroda közzéteszi „Adatlap létszámváltozásról a kötelezően választható református hit és erkölcstan szervezéséhez (az állami iskolák 1-8. évfolyamán)” c. nyomtatványt. A 2014. február 1-jei állapot szerint kitöltendő adatlap alapján nyújtja be a Magyarországi Református Egyház a hit- és erkölcstan átlagbér alapú támogatása iránti pótigényét (vagy mondja le az október 31-én igényelt támogatást). Ezen adatszolgáltatás alapján kerül sor a hittanoktatók 2013/2014. tanév II. félévi csoportlétszámának felülvizsgálatára a közvetlen és közvetett kifizetés terén.

Az adatlap beküldésének elmulasztása azzal jár, hogy az október 31-i támogatásigénylés alkalmával még figyelembe vett létszám után február 28-án sor kerül a támogatás lemondására, így március 1-jétől a hittanoktatónak a közvetlen vagy a közvetett kifizetés már nem teljesíthető.

13. §


(1)     A megszűnő illetve szünetelő hittancsoportokról a hittanoktatás szervezéséért felelős egyházközség 8 napon belül változásjelentést küld a Zsinati Oktatási Iroda számára.

 

(2)     Az „Adatlap létszámváltozásról a kötelezően választható református hit és erkölcstan szervezéséhez (az állami iskolák 1-8. évfolyamán)” c. nyomtatványt (illetve pót-adatlapot) a Zsinati Oktatási Iroda január 20-ig illetve május 20-ig közzéteszi a Magyarországi Református Egyház hivatalos honlapján, illetve eljuttatja elektronikusan a kötelezően választható hittanoktatást szervező egyházközségek számára.

 

(3)     A hittanoktatásért megszervezéséért felelős egyházközség a létszámváltozásról szóló jelentését a február 1-jei állapotnak megfelelő adattartalommal, illetve az október 1-jére becsült létszámadatokkal, az egyházközség képviseletére jogosult személy hitelesítésével eredeti példányban február 10-ig illetve június 10-ig juttatja el a Zsinati Oktatási Iroda számára

 

(4)     A Zsinati Oktatási Iroda február 28-ig, június 30-ig és október 31-ig pótigénylést vagy lemondást nyújt be az államkincstárhoz.

 A „Tájékoztató” mellett a www.reformatus.hu honlapon közzétett adatlapot elektronikus formátumban eljuttatjuk az egyházközségek által megadott Email címekre, valamint valamennyi egyházközségi @reformatus.hu címre is. Kizárólag a postai úton, eredeti példányban 2014. február 10-ig postára adott adatlapok befogadására van lehetőség, mivel az adatlapok feldolgozási határideje február 28. Beküldési cím: Zsinati Oktatás Iroda (1146 Budapest, Abonyi u. 21.). Az adatgyűjtés összesítése után a Zsinati Oktatás Iroda eljuttatja az összesített adatokat az illetékes egyházmegyék és egyházkerületek számára.

Amennyiben az egyházközség által szervezett hittancsoportok száma meghaladja a nyolcat, akkor több adatlapot kell kitölteni. Ez esetben kérjük az adatlapokat oldalszámokkal ellátni. A táblázatot úgy kérjük kitölteni, hogy 1 sor egyetlen hittancsoportot, egyetlen hittanórát tartalmazzon  (mivel heti 1 órás tantárgyról van szó.

 

Budapest, 2014. január 20.

Zsinati Oktatási Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.