Hittan: létszámjelentést várnak június 11-ig

2019. május 20., hétfő

Tájékoztató az állami iskolák 1-8. évfolyamán kötelezően választható hit- és erkölcstan 2019/20. tanévi becsült létszámának jelentéséhez.

A hittanoktatás szervezésének rendjéről és a hittanoktatók zsinati foglalkoztatásáról szóló [ZST-91/2016.06.01.] szabályrendelet 10. § (1) bekezdése alapján a Zsinati Oktatási Iroda közzéteszi az „Adatlap az október 1-jei becsült adatokról a kötelezően választható református hit- és erkölcstan szervezéséhez 2019/20., egyben adatlap a taneszközök tanulói példányainak rendeléséhez" elnevezésű nyomtatványt.

Az adatlapot a 2019. október 1-jei becsült állapot szerint kell kitölteni. Becsült állapotnak az állami iskolával folytatott egyeztetés alapján tervezett csoportszámot, valamint az állami iskola által közölt, a kitöltés pillanatában ismert létszámokat értjük. Az adatlap egyben a taneszközök tanulói példányainak megrendelésére is szolgál, azonban az egyházközség kezelésében lévő tartós tankönyvek számát NEM SZABAD LEVONNI a csoportlétszámból, mivel a levonást az Oktatási Iroda végzi el!

A tanári példányok rendelése az előző tanévekhez hasonlóan közvetlenül a Kálvin Kiadótól lehetséges.

Kizárólag a postai úton, eredeti példányban 2019. június 11-ig postára adott adatlapok befogadására van lehetőség, mivel a közel ezer adatlap feldolgozására mindössze két hét áll rendelkezésre. Beküldési cím: MRE Zsinati Oktatási Iroda (1423 Budapest, Pf.: 643.). Tisztelettel kérjük, hogy a szoros feldolgozási határidőre való tekintettel lehetőleg elsőbbségi küldeményként szíveskedjenek postára adni az adatlapot!

Tájékoztatást szeretnénk adni arról, hogy a REKIR hit- és erkölcstan moduljában, a hittan.reformatus.hu oldalon az adatszolgáltatás párhuzamosan elektronikusan is elvégezendő. Az elektronikus felület kitöltését a szabályrendelet 2018. január 1-jén (!) hatályba lépett módosítása írja elő.

Budapest, 2019. május 20.

MRE Zsinati Oktatási Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.