Refo500 Magyarországon is?

2011. március 25., péntek

A reformáció fél évezredes évfordulójának méltó megünneplése volt a témája annak a tanácskozásnak, amelyet március 24–25-én tartottak a Károli Gáspár Református Egyetemen.

alt

A megbeszélésen jelen volt Karla Apperlo-Boersma és Herman J. Selderhuis, a Refo500 elnevezésű kezdeményezés projektvezetője és igazgatója is.

A Refo500 mozgalom egy Hollandiából elindult nemzetközi kezdeményezés, amely egyházakat, egyházi és világi intézményeket ösztönöz az összefogásra a reformáció világszerte történő, minél szélesebb körű és méltó megünneplése érdekében. Az eszmecsere magyar résztvevői egyetértettek abban, hogy a megismert lehetőség érték, amelyben részt szeretnének venni, de annak konkrét formájáról egyelőre még nem történt megállapodás.

Herman J. Selderhuis teológusprofesszor, neves Kálvin-kutató a református egyetem vendégeként annak hittudományi karán március 24-én Kálvin teológiájának időszerűségéről és máig tartó hatásnak okairól is előadást tartott.

A Refo500 elnevezésű kezdeményezés angol, német és holland nyelven megismerhető a www.refo500.nl honlapon.

K. S., fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.