Külföldi delegációk Debrecenben

2017. február 04., szombat

A Magyar Református Egyház reformációi emlékévének megnyitójára Debrecenbe érkezett külföldi református partnerközösségek delegáltjai február 1-jén ellátogattak a Debreceni Református Hittudományi Egyetemre és a MODEM Szalay-kiállítására.

Először az egyetem rektora, Bölcskei Gusztáv köszöntötte a delegáció tagjait. A Debreceni Református Kollégium és az egyetem rövid bemutatása után – az előadók Gonda László egyetemi docens, Hodossy-Takács Előd intézetvezető és Horsai Ede egyetemi lelkész voltak – a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében oszthatták meg tapasztalataikat egymással, és tehették fel kérdéseiket. A Kollégium felújított épületegyüttese valamennyi vendéget lenyűgözte, nagy örömmel járták be az épületet, tekintették meg az Oratóriumot és a Nagykönyvtárat.

A délelőtti program zárásaként delegáció tagjai a Reformáció 500. évfordulója alkalmából a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem által közösen szervezett nagyszabású kiállítássorozat első részét tekintették meg a debreceni MODEM-ben. A Szalay Lajos Bibliája kiállítás a teremtés, a szövetség, a kegyelem, a kísértés és az ígéret témáját járja körül művész grafikáin keresztül.

A kiállítás 2017. február 17-ig tekinthető meg Debrecenben.

Forrás: ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.