Népfőiskolai hét Pócsmegyeren

2011. március 01., kedd

A szeretet kommunikációjáról, a református templomépítészetről, valamint a keresztyénség és a zsidóság kapcsolatáról hallhatnak előadásokat azok, akik ellátogatnak a pócsmegyeri református templomba. 

Program:

Március 9. szerda 18.00 óra
A szeretet kommunikációja
Kudlik Júlia a magyar televíziózás egyik legkiemelkedőbb személyisége. Előadásában arról vall, hogyan válhat a szeretet emberi megnyilvánulásaink meghatározójává.   

Március 10. csütörtök 18.00 óra
Liszt Ferenc zenei hagyatéka
Oravecz György zongoraművész Liszt Ferenc zenei hagyatékának továbbvivője. Lenyűgöző virtuozitással és világszerte nagy sikert aratva adja elő zongoraműveit. Liszt Ferenc a XIX. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, minden idők egyik legnagyobb zongoraművésze. Idén emlékezünk születése 200. évfordulójára. Az előadó élőszóban és műveit zongorán felidézve emlékezik róla.  

Március 11. péntek 18.00 óra
Református templomépítészet Magyarországon 1867-1914
Millisits Máté művészettörténész neve már ismerős Pócsmegyeren. 2009-ben ő rendezte meg a Kálvin János emlékezete című kiállítást a községben. Nevét ott találjuk a Pócsmegyer táj- és néptörténete című kötet szerzői között. Az előadás folytatása lesz Bibó István művészettörténész tavalyi előadásának, egy újabb történelmi korszakot felölelve. A sok képes illusztráció jól szemlélteti a korabeli Magyarország reformátusainak templomépítési törekvéseit.  

Március 12. szombat 17.00 óra
A zsidóság és a keresztyénség kapcsolata
Karasszon István a Károli Gáspár Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető professzora. Az ószövetségi tudományok kiváló tudósának előadása bizonyosan eligazító lesz mindenki számára. A résztvevők sok kérdésre tisztázó és előrevivő válasz kaphatnak.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió