Diákprogramok a Ráday Múzeumban

2018. november 07., szerda

Minden korosztály számára sok érdekességet rejt a kecskeméti Ráday Múzeum látványraktára és ötvösműhelye. Állandó kiállításaikhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokra, tárlatvezetésekre várják az érdeklődő iskolai csoportok, közösségek jelentkezését.

A foglalkozások jól kapcsolhatók az iskolai tananyaghoz, különösen a hit- és erkölcstan, történelem, rajz és vizuális kultúra, illetve művészettörténet tárgyakhoz. Kézművesség, élő történelem, múzeumi óra és sok játék várja a diákokat. Tanórán kívüli szabadidős tevékenységként a szombati tanítási napokra is szeretettel ajánljuk programjaikat.

Választható foglalkozások:

A kulcsra zárt szoba titkai – (60 perc, 14-18 éves korig) Élő történelmi tárlatvezetés a Muraközy János élete és festészete kiállításhoz.

Templomi fényben – A református liturgikus tér (90 perc)

6-12 éveseknek – Festett mennyezetkazetták és padelők mintáit alapul véve papírdúc motívumok készítése.
13-16 éveseknek – Stencilezés – A templomi mennyezetkazetták ornamenseivel kis fatáblák díszítése. Igény szerint látogatás a református templomba.
A galamb és a csillagok – A keresztség sákramentuma (90 perc, 10-14 éveseknek) Ismerkedés a keresztelői szertartással, majd színes szélcsengő készítése.

Forradalmi hangulatban – (45 perc, 16-18 éveseknek) Múzeumi óra Muraközy János ügyvéd, festőművész 1848-49-es haditetteiről, bujdosásának, majd felszabadulásának időszakáról. Igény szerint az iskolában is megtartható az alkalom.

A művésztelepek és a Biblia – (90 perc, 14 -18 éveseknek) Ismerkedés A Biblia színei kiállítással és a művésztelepek világával, majd színgyakorlat, és közös alkotás pasztellkrétával.

Belépők: diák: 200 Ft/ fő felnőtt: 400 Ft/fő
Múzeumpedagógiai foglalkozások díja: 100-500 Ft/fő – a választott foglalkozástól függően, előre egyeztetve. Tárlatvezetés előzetes egyeztetéssel, magyar nyelven: 2.000 Ft
Bejelentkezés: Bencsik Orsolya, Tel: +36 76 486 226, radaymuzeum.bencsik@gmail.com

Választható foglalkozások:
A kulcsra zárt szoba titkai – (60 perc, 14-18 éves korig) Élő történelmi tárlatvezetés a Muraközy János élete és festészete kiállításhoz.
Templomi fényben – A református liturgikus tér  (90 perc)
6-12 éveseknek – Festett mennyezetkazetták és padelők mintáit alapul véve papírdúc motívumok készítése.13-16 éveseknek – Stencilezés – A templomi mennyezetkazetták ornamenseivel kis fatáblák díszítése. Igény szerint látogatás a református templomba.A galamb és a csillagok – A keresztség sákramentuma (90 perc, 10-14 éveseknek) Ismerkedés a keresztelői szertartással, majd színes szélcsengő készítése.
Forradalmi hangulatban – (45 perc, 16-18 éveseknek)  Múzeumi óra Muraközy János ügyvéd, festőművész 1848-49-es haditetteiről, bujdosásának, majd felszabadulásának időszakáról. Igény szerint az iskolában is megtartható az alkalom. 
A művésztelepek és a Biblia – (90 perc, 14 -18 éveseknek) Ismerkedés A Biblia színei kiállítással és a művésztelepek világával, majd színgyakorlat, és közös alkotás pasztellkrétával. 
Belépők: diák: 200 Ft/ fő  felnőtt: 400 Ft/főMúzeumpedagógiai foglalkozások díja: 100-500 Ft/fő – a választott foglalkozástól függően, előre egyeztetve. Tárlatvezetés előzetes egyeztetéssel, magyar nyelven: 2.000 FtBejelentkezés: Bencsik Orsolya, Tel: +36 76 486 226, radaymuzeum.bencsik@gmail.com

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.