Játssz ismét a Bibliaismereti versenyen és akár Csillagpont belépőt is nyerhetsz!

2019. április 16., kedd

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet középiskolások, főiskolások, egyetemisták és fiatal(os) felnőttek számára is. A játék öt héten keresztül tart majd, és idén a Biblia Projekt két rövid animációs filmje lesz a középpontjában.

A Biblia Projekt és ezáltal a verseny is, arra szeretne rávilágítani, hogy a Biblia a teremtéstől az újjáteremtésig egy nagy, összefüggő történet, ami Jézushoz vezet. A verseny nem titkolt célja emellett rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. A szervezők úgy vélik, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Jelentkezés:

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolai és egyetemi hallgató jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek  oldalon elérhető űrlap kitöltésével. A regisztráció során az adatvédelmi rendeletnek (GDPR) megfelelően kérik a jelentkezők hozzájárulását személyes adataik kezelése céljából. Ha valaki még nem töltötte be a tizennyolcadik életévét, de tavaly ősszel már beküldte a szülői hozzájárulást, akkor idén ezt nem kell újra megtennie. A jelentkezők a regisztrációnál két szint közül választhatnak majd (1.középiskolások, vagy 2. főiskolások, egyetemisták). Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várják. A jelentkezés határideje 2019. április 16. (kedd) éjfél.

A játék menete:

A verseny tehát ezúttal is öt héten keresztül tart, az első feladványokat 2019. április 23-án, kedden teszik közzé. A résztvevőknek minden héten öt kérdést kell megválaszolniuk. A válaszokat a Bibliában, valamint középszinten a Messiás, haladó szinten a Menny és föld című 5-6 perces kisfilmben találhatják meg, és egy megadott táblázatba kell beírniuk. A játék végső megfejtéséhez szükséges információkat az utolsó héten küldik majd el, és a résztvevőknek mindössze egy szót kell beküldeniük az info@bibliatarsulat.hu címre 2019. május 26-án (vasárnap) éjfélig.

Díjak és eredményhirdetés:

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat és koncertjegyeket sorsolnak ki. A játék fődíja pedig egy-egy belépő lesz a Csillagpont református ifjúsági találkozóra (2019. július 23–27., Debrecen), amelyeket egyéni versenyzők között sorsolnak ki mindkét kategóriában.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2019. június 12-én, szerdán kerül majd sor a Bibliamúzeumban, Budapesten.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.