A Reformátusok Lapja március 29-i számából

2020. március 29., vasárnap, Országszerte

Szájról szájra jár a Magyar Kékkereszt Egyesület és a dömösi gyógyító programok híre az országban, sőt annak határain túl is, így előbb-utóbb mindig eljut azokhoz, akiknek szükségük van Isten gyógyító szeretetére. A Reformátusok Lapja március 29-i, online és nyomtatásban is megjelenő számából megtudhatják a református misszió titkát.

„Végső soron ez is háború, de még csak nem is egy furcsa vírussal vívjuk, hanem sokkal inkább a megszokással, a kényelemmel, a felpörgetett életmóddal – önmagunkkal" – elmélkedik Farkas Zsuzsanna arról, milyen változásokat hozott életünkbe a pandémia. Ezekről lapunk e heti hasábjain is olvashatnak.

Otthonról irányítja a várost, házi karanténból szervezi a település életét Papp Bertalan, Máriapócs polgármestere. A református férfi jól van, de mesél a külföldi útja miatti óvintézkedésekről. Nemcsak az istentiszteletek és különböző rétegalkalmak megtartását nehezítik vagy éppenséggel gátolják a koronavírus terjedése elleni intézkedések, hanem a társadalmi és szociális missziók működését is jelentősen befolyásolja. A bentlakásos otthonokban látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el, de akad olyan intézmény is, amely bezárt a járvány idejére - derül ki körképünkből.

Online is olvashatnak minket!

A Reformátusok Lapja március 29-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Amíg a nyomdai és a postai szolgáltatások működnek, előfizetőink kézhez kapják az újságot. Azok, akik a gyülekezetekben szokták megvásárolni lapunkat, az interneten olvashatják a Reformátusok Lapját. Ugyanis tekintettel a veszélyhelyzetre elérhetővé tettük digitális archívumunkat, amin a megjelenés vasárnapján már az aktuális számunk is lapozgathatóvá válik.

A Reformátusok Lapja digitális változatát itt böngészhetik.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.