A Református félóra e heti adásából

2020. március 25., szerda, Országszerte

Figyeljünk egymásra és idős hozzátartozóinkra, imádkozzunk az a betegekért, az egészségügyi szakemberekért és a vezetőkért. A hatósági döntések a gondviselés eszközei, ne vessük meg! – Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke beszél a veszélyhelyzetről szerdai adáunkban.

Végh Tamás nyugalmazott lelkipásztor elsősorban az idősekhez szól. A lelkész saját példáján keresztül beszél az önkéntes karanténról és arról, hogy mit tehetünk a bezártság napjaiban.

A böjt belső átformálódás. Nem az a kérdés, hogy mit vonunk meg magunktól, hanem hogy annak helyét mivel töltjük meg – vallja a miskolci Hangó család. Hangó István és Hangóné Birtha Melinda lelkipásztorokat, illetve egyik lányukat, Violát kérdeztük a böjtről.

Hogyan lehet helyesen böjtölni? Cseri Kálmán, egykori pasaréti lelkipásztor áhítatával zárjuk műsorunkat.

Műsorunk telefonszáma: 0630-789-00-66. Levelet is írhatnak nekünk a radio kukac reformatus.hu e-mail címre. Szerdán délután fél kettőkor a Kossuth Rádió hullámhosszán várja hallgatóit, a műsor szerkesztője: Fekete Zsuzsa.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.