Imádságra hív a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

2020. március 11., szerda

„Jézus jelenléte arra biztat bennünket, hogy ne féljünk, Őt hívjuk segítségül" – a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége a koronavírus kapcsán imádságra buzdítja tagegyházainak híveit.

Március 11-i közleményükben azt kérik: „Imádkozzunk az orvosok és ápolók szolgálatáért; felelős vezetőinkért, hogy felülről kapjanak erőt és bölcsességet minden döntésükben. Imádkozzunk népünk fegyelmezettségéért, hogy elfogadják és betartsák a hatóságok rendelkezéseit. Imádkozzunk Európáért, az egész világért és a megbetegedettekért."

„Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" (Mt 14,27) – Jézus szavaival bátorítva kívánják, hogy „böjt időszakában a húsvétra, a feltámadott Úrra tekintő megtartó reménység lelkülete járjon át bennünket mindennap".

Istentiszteleteket tartunk a veszélyhelyzet idején is

Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány a koronavírus elleni védekezés miatt március 11-én, szerdán. Ezzel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége óvintézkedéseket vezetett be.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.