Kárpát-medencei református oktatási intézmények tanévnyitója

2019. augusztus 31., szombat, Pécs

A Baranyai Református Egyházmegye és a Pécsi Református Kollégium rendezésében augusztus 31-én tartják a református köznevelési intézmények – egyben a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek – közös tanévnyitóját.

A 2019/20-as tanévet megnyitó ünnepi istentisztelet 11 órakor kezdődik a kollégium sportcsarnokában (7629 Pécs, Hársfa út 94.), ahová valamennyi iskola képviseletében 2-2 felnőttet és tanulót várnak.

Fotó: Vargosz

Igét hirdet Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, tanévnyitó beszédet mond Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke. A megjelenteket Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszönti. Az ünnepség keretében adják át a Makkai Sándorról elnevezett pedagógus kitüntetéseket, amelyről a Magyarországi Református Egyház Zsinata április 10-i ülésén döntött.

A tanévnyitó istentisztelet után avatják fel a Pécsi Református Kollégium új iskolaépületét, ahol igeolvasással és imádsággal szolgál Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház és Krasznai Csaba, az egyesült államokbeli Kálvin Egyházkerület püspöke, avatóbeszédet mond Hoppál Péter miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, a Pécsi Református Kollégium Igazgatótanácsának elnöke.

Az istentiszteletet a Duna Televízió másnap, szeptember 1-jén délelőtt 11 órától felvételről közvetíti.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió