Indiai gyermekotthonokat támogatnak a tiszántúli reformátusok

2019. február 08., péntek

Gyűjtést szervez a Dél-Indiai Egyház által fenntartott gyermekotthonok és árvaházak támogatására, és a jövőben rendszeres adományokkal segíti annak gyermekek között végzett diakóniai-szociális szolgálatát a Tiszántúli Református Egyházkerület. Ezt Fekete Károly tiszántúli püspök jelentette be indiai látogatásának pénteki napján.

A tiszántúli küldöttség – Fekete Károly püspök, Vad Zsigmond esperes, Iszlai Endre debrecen-nagysándor telepi lelkipásztor és Gonda László ökumenikus referens – január 29-én érkezett az indiai Dharwadba. A Dél-Indiai Egyház Észak-Karnatakai Egyházkerülete invitálására tesznek hivatalos látogatást az ázsiai országban.

A magyar delegáció az elmúlt napokban 15 egyházi fenntartású gyermekotthont, árvaházat, iskolát és kórházat látogatott meg, hogy személyesen tájékozódjék indiai testvéreink szolgálatáról. A gyermekotthonokban mélyszegénységben élő szülők gyermekei kapnak lehetőséget arra, hogy megfelelő oktatásban részesüljenek, abban a reményben, hogy így kiemelkedhetnek nehéz szociális helyzetükből.

Emellett igehirdetési szolgálatokat is végeztek a helyi gyülekezetben és megbeszélést folytattak a vendéglátó egyházkerület vezetőivel. A püspök találkozott Pethő Gyula indiai magyar nagykövettel és Wilhelm Zoltánnal, az új-delhi Magyar Intézet vezetőjével is.

A helyi egyházi vezetőkkel folytatott megbeszélésen Fekete Károly püspök bejelentette, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerület – az egyházkerületi közgyűlés határozata alapján – gyűjtést szervez az indiai testvéregyházunk által fenntartott gyermekotthonok és árvaházak támogatására, és a jövőben rendszeres adományokkal támogatja annak gyermekek között végzett diakóniai-szociális szolgálatát.

Át is adták a Tiszántúli Református Egyházkerület adománylevelét Ravikumar J. Niranjan püspöknek, akivel egy átfogó együttműködési megállapodás előkészítéséről is megbeszélést folytattak. Iszlai Endre debreceni lelkipásztort bízták meg az indiai kapcsolatok és a támogatási program koordinálásával.

Forrás: ttre.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió