Díszdoktor lett Peter Bukowski Debrecenben

2015. november 20., péntek

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem díszdoktorává fogadta Peter Bukowskit, a Németországi Református Szövetség korábbi moderátorát.

November 17-én tudományos ülésszak megrendezésével csatlakozott a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvénysorozathoz a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. A Fekete Károly tiszántúli püspök áhítatával kezdődött alkalmon doktor és díszdoktoravatásra került sor.

Az egyetem díszdoktorainak sorába fogadta Peter Bukowskit, a Németországi Református Szövetség nemrég leköszönt moderátorát, akinek életútját Bölcskei Gusztáv rektor ismertette. A német lelkész 1950-ben, Bonban született. Felsőfokú tanulmányait Kölnben és Berlinben végezte. 1990 és 2015 között a Németországi Református Szövetség moderátora volt. 30 éve ápol aktív kapcsolatot Magyarországgal és a magyar református egyházzal. Bölcskei Gusztáv szerint Peter Bukovski munkássága és filozófiája megmutatja, hogy az új irányzatok mellett mindig érdemes az alapokhoz visszanyúlni.

Peter Bukowski köszönő szavaiban kifejtette, hogy Magyarországot a jó református teológia hazájának tartja, és külön örömét fejezte ki, hogy ez a teológia az ökumenikus párbeszédekben is megjelenik. Kiemelte, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a Debreceni Református Hittudományi Egyetem díszdoktora lehet.

A délelőtti díszdoktor- és doktoravatás után tudományos üléssel folytatódott a program. A délutáni alkalmon Peter Bukowski tartott előadást, Hogyan válik hamissá a helyes teológia? címmel. A teljes előadást elolvashatják.

Buzás Borbála
Fotó: Barcza János
Forrás: ttre.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió