Kárpátaljai kitüntetés Pál Sándornak

2015. szeptember 28., hétfő

Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke kapta Beregszász 2015. évi Pro Urbe díját. Az elismerést a Beregszászi Városi Tanács közgyűlésén adták át szeptember 25-én.

A kitüntetést minden évben olyan személynek ítélik oda, aki különleges módon járul hozzá a város előmeneteléhez. Ebben az esztendőben a képviselőtestület döntésének értelmében az elismerést Pál Sándornak, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnökének nyújtotta át a város vezetősége. A díjazottat méltatva Babják Zoltán kiemelte: Pál Sándor olyan szolgálatot vállalt fel, melynek során rengeteg bánattal, gonddal találkozik. Azonban ennek folytán azt is megtapasztalhatja, milyen csodálatos dolog, amikor valaki időben nyújt segítséget a rászorulónak. „Aki könyörül a nincstelenen, az ÚRnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét" – idézte a Példabeszédek könyvének 19. fejezetét a polgármester, rámutatva: Pál Sándor közelről ismeri az elszakított nemzetrészek lakóinak, magyarságának nehézségeit. A szeretetszolgálat egyik legfontosabb programján, a Kárpátaljai Cselekvési Terven keresztül hetente egy-másfél millió forint értékben támogatják a régiót tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerrel és egyéb alapvető szükségcikkel.

A Szeretetszolgálat rendszeresen segít a kárpátaljai rászorulóknak

 

Mostanra már több mint 45 millió forint értékben juttattak célba adományt, ami hatalmas segítség a jelenlegi ukrán helyzetet tekintve a lakosság számára. Ez nincs másként Beregszászt és lakóit tekintve sem. A Szeretetszolgálat közreműködésével a városban elindított szociális konyha szintén egy biztos pontot jelent a nehéz sorsúak hétköznapjaiban.

forrás: refua.tirek.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió