A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséget segíti az MRSZ

2018. március 22., csütörtök

2500 euró támogatást adott át kedden Budapesten Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója Brenzovics Lászlónak, a szövetség elnökének. A KMKSZ ungvári székháza február 27-én pokolgépes támadás következtében égett ki.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a KMKSZ újonnan vásárolt székházának felújításához és berendezéséhez ajánlott fel anyagi támogatást. Felajánlották továbbá, hogy jó állapotban lévő bútorokkal is tudnák segíteni az új székház berendezését.

Félnek a magyarok Kárpátalján

Akár templomokat, parókiákat is érhet robbantásos támadás azok után, hogy kedden a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházánál pokolgép robbant – mondja Héder János ungvári lelkész, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspök-helyettese. A terrorcselekmény nem az első atrocitás, ami az elmúlt években érte a kárpátaljai magyarokat, akik, mióta eldurvult a helyzet, még jobban félnek.

forrás: karpataljalap.net

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.