Kitüntették az Európa Rádiót

2014. szeptember 17., szerda

Először adták át a Szalay Annamária Média Alapítvány díjait azoknak az újságíróknak, akik munkájukkal segítik a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelését.

Az alapítvány 2013 októberben, nem sokkal Szalay Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács első elnökének halála után jött létre. Feladata, hogy továbbvigye az ő munkáját, támogassa azokat, akik ugyanazokért a célokért dolgoznak.

Fotó: MTI

A díjátadón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelte: Szalay Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly elhunyt elnökének szívügye volt a tudatos médiahasználat a gyermekek körében. Média-szakemberként felhívta arra a figyelmet, hogy ugyanaz a szülő, aki a játszótéren vagy a városi közlekedésben félti a gyermekét, a média világában rá leselkedő veszélyekről sokszor mit sem tudva "hihetetlen támadásoknak engedi kitenni ugyanazt a kislányt vagy kisfiút" - emlékeztetett Balog Zoltán.

Hangsúlyozta: Szalay Annamária azon az állásponton volt, hogy missziós feladatunk a szülői tudatlanságot megszüntetni, és a médiában, mindenekelőtt a digitális médiában, az interneten mindent meg kell tenni, "ha kell szigorú jogszabályokat kell hozni, hogy az úgynevezett szabadság jegyében ne lehessen gyermeket zaklatni, bántani, károsan befolyásolni".

Fotó:Bartos Gyula

Az eseményen Balog Zoltán és Varga Mihály Szalay Annamária nevét viselő díjat adott át Balázs Biankának, az M2 gyermekcsatorna kidolgozójának, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyermek- és ifjúsági műsorokért felelős főszerkesztőjének, a sepsiszentgyörgyi Cimbora irodalmi folyóiratnak és a miskolci református Európa Rádió munkatársainak, Mese című műsorukért.

A díj nettó egymillió forintos pénzjutalommal jár.

Forrás: tirek.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.