Idősekért díjat kapott Beszterczey András

2018. október 18., csütörtök

Az idősek világnapja alkalmából az Emberi Erőforrások minisztere Idősbarát önkormányzat és Idősekért díjakat adott át a Pesti Vigadóban. Október 9-én Beszterczey András, egyházunk Szeretetszolgálati Irodájának vezetője is elismerést kapott.

Kásler Miklós miniszter az ünnepségen úgy fogalmazott, a nemzet jövőjét a fiatalok, a következő generációk jelentik, de „a jövő az idők méhében fogant meg". Kiemelte, a fiatalokat fel kell készíteni a jövőre, és ebben az idősek pótolhatatlanok. A nemzetnek oda kell figyelnie az idősebb emberek bölcs és megfontolt iránymutatására. Ez nemcsak kötelesség, hanem – a történelem tanulsága szerint – sokszor a túlélés záloga is – jegyezte meg a miniszer. Kásler Miklós azt mondta, a család a nagyszülők köré épül, ők jelentik ugyanis a család szívét. A nemzet egészsége érdekében pedig oda kell figyelni a szívre – tette hozzá. Megköszönte az időseknek, hogy egész életüket a nemzet fenntartására tették fel, példát mutattak kitartásból, szorgalomból, szeretetből tiszteletből, alázatból és továbbörökítik a nemzeti identitást. Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a rendezvényen azokat díjazzák, akik nemcsak azt a minimumot teszik meg, amit elvárnak tőlük, hanem azon túl is teljesítenek.

Beszterczey András négy éve vezeti a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodáját, emellett pedig a fővárosi Schweitzer Albert Református Szeretetotthon intézményvezetője. A díjazott a református diakóniai szolgálatról így nyilatkozott: „A mi munkánkban a szakmai tudás mellett a spirituális segítségnyújtás is legalább olyan fontos, hiszen így lesz értelme annak a munkának, amit végzünk. Ha nem teszem mellé az egyházat, ha nem teszem mellé Istent, Krisztus képviseletét és a megváltás hirdetését, akkor ugyanolyan vagyok, mint bárki, aki szociálisan szolgáltat. A keresztyén életformánknak része az, hogy szolgálok, segítek másoknak, mert kaptam egy ajándékot Istentől és Krisztus szeretetét szeretném másoknak tovább adni."

szeretetszolgálat.reformatus.hu

Istent keresem

2Móz 10

„De ahol Izráel fiai laktak, mindenütt világos volt” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink