Zsongás a Házsongárdon

2011. október 27., címkék: erdélyi egyházkerület, házsongárd, reformátusok lapja, kolozsvár

Az utóbbi időben újra a figyelem középpontjába került az erdélyi magyarság nemzeti panteonja, az egyre pusztuló és jellegét vesztő Házsongárdi temető. Felvetődött a kolozsvári sírkert világörökségi védettség alá helyezésének lehetősége is. Bár ez a Házsongárd Alapítvány igazgatója szerint egyelőre az álmok kategóriájába tartozik, Gergelyné Tőkés Erzsébet és munkatársai rendíthetetlenül végzik értékmentő munkájukat.

Civil, egyházi és politikai összefogás Házsongárdért

2011. július 04., címkék: házsongárd, ökumenikus istentisztelet

Mintegy 400-450 fő vett részt a szombaton délutánra meghirdetett ökumenikus áhítaton és csendes sétán a kolozsvári Házsongárdi temetőben, amelyet a sírkert védelmében, a hatóságok és a közvélemény figyelmének felkeltéséért szerveztek.

Eltemették Tonk Istvánt, az Erdélyi Református Egyházkerület volt ügyvezető főgondnokát

2010. április 09., címkék: házsongárd, pap géza, erdélyi egyházkerület, Hírek, tonk istván

Péntek délután kísérték utolsó útjára Tonk Istvánt a kolozsvári Farkas utcai református templomból. „Isten a gyászban és bánatban átölel, mi pedig – ha a láthatatlanokra tekintünk – nem csüggedünk” – hangzott el a gyászistentiszteleten Pap Géza erdélyi püspök igehirdetésében. A főgondnokot a Házsongárdi temetőben helyezték végső nyugalomba.

Elhunyt Tonk István

2010. április 08., címkék: Hírek, magyar református egyház, halottak, házsongárd, tonk istván

Péntekről szombatra virradó éjszaka súlyos autóbaleset következtében elhunyt Tonk István. Az Erdélyi Református Egyházkerület 68 éves főgondnoka hirdette ki tavaly május 22-én, Debrecenben a Kárpát-medencei református egység létrejöttét. Tonk Istvánt pénteken, Kolozsváron, a Házsongárdi temetőben helyezik végső nyugalomba.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.