Bibliai Parafrázisíró Pályázat

2011. február 09., szerda

altA Veszprémi Református Egyetemi Gyülekezet Bibliai Parafrázisíró Pályázatot hirdet elsősorban egyetemi, és főiskolai hallgatóknak.

A Veszprémi Református Egyetemi Gyülekezet Bibliai Parafrázisíró Pályázatot hirdet elsősorban egyetemi, és főiskolai hallgatók részére, de más korosztályból is elfogadunk pályázatokat.

A Pályázat célja, hogy gondolkodásra motiválja a pályázókat az alábbi kérdésekben, hogyan tanítana ma Jézus és az apostolok?  Milyen szavakkal könyörögne a zsoltáríró?  Milyen képeket használna Jézus példázataiban, ha a ma emberét szeretné megszólítani?

Pályázni három kategóriában lehet, személyenként két-két írással:

1, Zsoltár parafrázissal

2, Jézusi példázat parafrázisával

3, Egy-egy szabadon választott igevers, igeszakasz parafrázisával (Pl.: Rm 8, 38-39)

A beérkező pályázatok értékelésénél teológiai szempontokat vesznek figyelembe, valamint azt, hogy parafrázisnak, mint műfajnak a sajátosságai mennyire vannak jelen az írásban.  (A parafrázis fogalma: egy állítás vagy egy megjegyzés magyarázata más szavakkal vagy más módon (kifejezése), azért, hogy egyszerűsítse vagy tisztázza a jelentését.  A parafrázis sajátosságai: nem összefoglalás, nem használja az eredeti szöveg szavait vagy kifejezéseit (az már plagizálás), magában foglalja az eredeti szöveg minden kisebb részletét is, a parafrazált szöveg jelentése érthetőbb az olvasó számára, mint az eredeti szöveg, újra megfogalmazza a tételt, állítást, általában olyan hosszú, vagy hosszabb, mint az eredeti. További ötletek, minták)

Az írásokhoz csatolni kell az adatlapot, mely tartalmazza az alábbi információkat: név, életkor, elérhetőségek, folytatott-e teológiai tanulmányokat (a teológus hallgatók pályázatai külön elbírálásban részesülnek), valamint egy hozzájárulást, hogy írásuk a Református Egyház sajtóorgánumaiban megjelenhet.  Ezek hiányában a pályázatot nem tudják elfogadni.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet eljuttatni a ref.parafrazis@gmail.com címre.

A pályázat beküldésének határideje: 2011. március 4.

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2011. április 25.

Zsűri tagok: Fekete Károly; Kamarás István

Díjak: Az első helyezett nyári táboros részvételt, a második - harmadik helyezettek könyvutalványt kapnak a Veszprémi Református Egyetemi Gyülekezet felajánlásából.

A legjobb írásokat a református sajtóorgánumokban leközöljük.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.