Angyalfa-program huszadszor

2011. november 06., vasárnap

Idén is karácsonyi ajándékgyűjtést szervez fogvatartottak gyerekeinek a Magyar Testvéri Börtöntársaság.

Magyarországon minden harmadik fogvatartott gyermeke hiányolja édesapját vagy édesanyját otthonról. Olyan gyermekek ők, akik számára a legapróbb ajándék is reményt, ígéretet, áldást ad és hitet ébreszt. A Börtöntársaság már huszadik éve próbál mosolyt csalni az arcukra, s ehhez a református gyülekezetek segítségét is kérik, "mert hitvallásunk alapján minden gyermeknek szüksége van Jézus Krisztus szeretetére".

Arra kérik a gyülekezeteket és az oktatási intézmények dolgozóit, hogy november 30-ig gyűjtsenek ajándékokat, könyveket, tartós élelmiszert, csokoládét, szaloncukrot és tisztálkodó szereket (ruhafélét ne). Azért jelölték meg ezt a korai időpontot, mert nagyon sok fogvatartott a karácsony előtti utolsó beszélőn személyesen szeretné átadni gyermekének az ajándékot, ez pedig sok helyen december 5. és 10. között lesz.

Az Angyalfa-program nem ér véget karácsonykor: lelkészek, plébánosok hívják meg a családokat gyülekezeti alkalmakra az ünnepben és azután is. A gyermekeket a nyáron táborokba viszik, tavasszal és ősszel pedig tábortalálkozót szerveznek számukra. Húsz év alatt tizenötezer embert ajándékoztak meg ilyen módon.

A tárgyi ajándékokat, pénzbeli adományokat a következő címre várják:
Magyar Testvéri Börtöntársaság, 2100 Gödöllő, Lumniczer S. u. 4.
MKB Zrt. 10300002-20345073-00003285-as számlaszám

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.