Tető nélkülivé vált Kemecse református temploma

2019. július 27., szombat

Nagy erejű és hosszan tartó vihar csapott le 2019. július 26-án, pénteken este Nyíregyháza környékére. A külső felújítási munkák alatt álló kemecsei református templom már megbontott bádogszerkezetét a hatalmas szél felgöngyölte, leszakította és a templomkertbe dobta.

A vihar a korábban lefedett és lebontott részen lévő fóliát tönkretette, amely nagy mértékű beázást okozott a templomhajóban. A várható esőzésekre tekintettel a tető ideiglenes megvédése elkezdődött, amelyet a tűzoltók és a kivitelező szakemberei végeztek. A templombelső megóvása érdekében összegyűlt hívek és presbiterek munkáját a város polgármestere, Lipők Sándor és a gyülekezet gondnoka, Molnár István irányította.

A rendkívüli esemény hírére még az este folyamán a helyszínre érkezett Fekete Károly püspök, Gaál Sándor esperes, Nyeste Ferenc egyházmegyei gondnok és Vári Attila egyházkerületi főépítész.

ttre.hu   

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.