Gyógyító mese

2018. február 06., kedd

Különleges adományt ajánlott fel a Bethesda Gyermekkórház számára Habrics Kitti írónő: a Két nyuszi e-book sorozat következő kötetének bevételével a kórházat támogatja.

Sokféle módon lehet segíteni az egyház társadalmi szolgálatát, ezt bizonyítja Habarics Kitti felajánlása is. Az írónő elbűvölő meséi a legkisebbeknek szólnak, segítséget nyújtanak az elalvásban vagy akár a félelmek leküzdésében. „Ezek a bájos kis történetek szeretetből íródtak a saját gyerekeimnek, róluk, az ő gondolataikból – a mi megoldásainkkal. A mese a legfontosabb egy kisgyermek számára, amit egy szülő pluszban nyújtani tud” – vallja Habarics Kitti.

Az írónő e-book formátumban ír mesekönyveket, sokáig kereste a módját, hogyan segíthetné tevékenységével a Bethesdát – ahol saját gyermekét is kezelték. „A kórház minden dolgozója egy igazi csoda. Nekünk is volt szerencsénk többször az ott dolgozókhoz, és bátran mondhatom, hogy annyira biztonságban soha nem éreztem magam a kicsi babámmal kórházban, mint azon az egy héten, amikor kezelték” – fogalmazott a meseszerző.

Habarics Kitti végül különleges adományozási módot talált: új, „Két nyuszi és a bűvösbogyó” című történetét a Bethesdának ajánlotta, míg a „Két nyuszi és a bársonypuha aprótalpak” című mesét a A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának. „Ez a két mese a segítségetekért cserébe terjedelmesebb, mint a többi történet” – írta Facebook oldalán a szerző.

A kórházi lét mindennapjairól szóló mesékből származó bevételt ez év karácsonyán adják át a kórházaknak.

Az e-book 600 forintba kerül, letölthető az eKönyv, a Líra, a Bookline és a Libri oldalakról.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.