Tájékoztató a hittanoktatási létszámjelentésről

2013. szeptember 02., hétfő

A hittanos csoportok számát és azok létszámát szeptember 30-ig kell bejelenteni az esperesi hivatalokba. Az összesítését segítő adatlapokat jobbra, a kapcsolódó letöltések között találják.

Szeptember 30-ig szükséges beküldeni az önkormányzati óvodákban, állami és magánintézményekben folyó fakultatív, valamint az egyházi intézményekben folyó kötelező hittanoktatás létszámadatait.

A 2012. esztendőhöz hasonlóan idén sem készül el a hittancsoportok létszámjelentő adatlapja nyomtatott formában. Az egyházközségek oldalunkról (jobbra) tölthetik le Word és PDF formátumban az adatlapot. A Zsinati Oktatásügyi Iroda munkatársai kérik az egyházközségeket, hogy a létszámok és csoportok egyházmegyei összesítését – a Word és PDF formátumban letölthető adatlapokon – 2013. szeptember 30-ig (vagy az egyházmegyék ill. az egyházkerületek által meghatározott korábbi időpontig) juttassák el az illetékes esperesi hivatal címére.

Az állami általános iskolák 2-4. és 6-8., a nem állami általános iskolák 1-8. évfolyamos csoportjai mellett minden középiskolai, óvodai, valamint gyülekezeti hittancsoportról is ki kell tölteni az adatlapot. Tehát az egyházi köznevelési intézmények hittancsoportjait is egységesen az egyházmegyei adatok között kell szerepeltetni. A református köznevelési intézmények hittancsoportjait az iskola hosszúpecsétjével, körbélyegzőjével és az igazgató (óvodavezető) aláírásával hitelesített adatlapokon lehet bejelenteni az esperesi hivatalok számára.

Az állami általános iskolák 1. és 5. évfolyamán az erkölcstan helyett szervezett, kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás

Az előzetes adatokat 2013. augusztus 5-i határidővel 801 egyházközség eljuttatta a Zsinati Oktatásügyi Irodához. A hittanoktatás ezen formája esetében az október 1-jei állapot rögzítése és jelentése lesz számukra ügydöntő. Ezen létszámjelentéshez az adatlapokat szeptember 20-án helyezik el a oldalunkon, melyek postára adási határideje október 4. lesz.

reformatus.hu

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.