Református hittan

Március első felében zajlanak az állami iskolákban kötelezően választható hit- és erkölcstanórákkal kapcsolatos tájékoztató szülői értekezletek, a szülők áprilisban írathatják be református hittanra gyermeküket. Oldalunkon elérhetőek az informálódást, tájékoztatást szolgáló segédanyagok.

Április folyamán kell a szülőknek nyilatkozniuk arról, hogy állami fenntartású általános iskolában vagy hatévfolyamos gimnáziumban tanuló, általános iskolás korú gyermekük az etikaoktatást vagy valamelyik felekezet hit- és erkölcstan óráját fogja látogatni a következő tanévben.

» Hittan.info

Miért válasszák a református hit- és erkölcstant? Mi zajlik a református hittanórán? Ezekre a kérdésekre választ kaphatnak a szülők a hittan.info oldalon.

» Letölthető segédanyagok

Hogy a szülők döntését segítsék, az iskolák kötelesek egyeztetni a helyi egyházközségekkel, s március 14-ig tájékoztató szülői értekezleteket szervezni. A Zsinati Oktatásügyi Iroda honlapunkon tette közzé a tájékoztatást segítő, helyi igényekre szabható plakátot, szórólapot és a református hit- és erkölcstant bemutató diasort.

» A választható hit- és erkölcstan szervezésének 15 lépése

A 2017/18. tanévre történő beiratkozás alkalmával a református hit- és erkölcstan oktatást szervező református egyházközségek figyelmébe ezen menetrend alkalmazását ajánljuk.

» További kérdések

Az egyházközségek, lelkipásztorok és vallástanárok honlapunk Hittan rovatában találják a munkájukat segítő legfrissebb információkat, valamint az Oktatunk aloldal jobb hasábjában található kérdések és feleletek (Hittan A-Z, Református hittan - gyakran ismételt kérdések) formájában tájékozódhatnak a hit- és erkölcstanoktatás szervezéséről.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.