Mindent a református hittanról

2013. március 10., vasárnap

Informálni a beiratkozás előtt állókat és segíteni azoknak, akik még nem döntötték el, hogy református hittanra járassák a kötelező erkölcstanoktatás keretében állami iskolába járó gyermeküket – ez a célja a Magyarországi Református Egyház által most elindított hittan.info honlapnak.

2013. szeptember 1.-től minden állami általános iskolában az 1. és az 5. osztályos gyermekek erkölcstan vagy hit- és erkölcstan órákon vesznek részt. A törvényalkotók az erkölcstan tantárgyat vezették be kötelezően és ehelyett választható, alternatívaként a felekezeti alapon szervezett hit- és erkölcstan tantárgy, és ennek keretében természetesen a református hittan is.

A szeptembertől elsős gyermekek szüleinek a beiratkozáskor, legkésőbb 2013. április 30-ig kell meghozniuk döntést, a következő tanévben ötödikesek esetében május 20. a határidő.

Ezekhez a felelősségteljes és tájékozott döntésekhez kíván a hittan.info honlap segítséget nyújtani. Jelenleg az oldal fő olvasnivalója a gyakori kérdések gyűjteménye, amely az alapvető információk részletes kibontásával kíván segíteni. Hamarosan a református hittanórákon elhangzó tananyag szemléltetésével is megpróbáljuk közelebb vinni a döntéshez az érdeklődőket.

Reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.