Hittankönyv-támogatást ad az egyház

2013. október 15., kedd

A Magyarországi Református Egyház a Kálvin Kiadó és a Református Pedagógiai Intézet együttműködésével 2013 őszén az új hitoktatási forma sikeres bevezetéséért hittankönyv-támogatást biztosít.

Az állami általános iskola 1. és 5. osztályában a kötelező erkölcstan helyett választható hit- és erkölcstan tankönyveit a Magyarországi Református Egyház – állami források figyelembevételével – térítésmentesen biztosította.

A projekt lezárása a következőképpen történik:

• Az RPI 2013. október 4-én lezárta az igazolások ill. pótigazolások kiállítását. Kérjük, hogy aki korábban megigényelt igazolását nem kapta meg, e-mail cím egyeztetésre jelentkezzen az RPI-nél.

• Október 15-én a Kálvin Kiadó lezárja az egyházközségi nyilatkozatok fogadását.

• Az RPI és a Kálvin Kiadó eddig több mint 14.500 db 1. évfolyamos tankönyvet, 12.000 ötödik évfolyamos tankönyvet juttatott el a gyülekezetekhez. Jelenleg utánnyomás zajlik, október 30-én az ingyenes kiszállítás lezárul.

• Az RPI 2013. október 31-ig fogadja azoknak az egyházközségeknek a számláit, ahol a tanulók az ingyenes tankönyvre jogosultak voltak, de közben az egyházközség már önerőből gondoskodott a taneszköz beszerzéséről. Beküldendő a Kálvin Kiadótól megkapott számla szkennelt változata a felmeres@reformatus.hu e-mail címre vagy hitelesített fénymásolata az RPI címére. Kérjük, hogy mellékelve küldjék az 1. és 5. évfolyamos tanulók pontos számát is!

• 2013. november 20-ig tervezi az RPI a hozzájárulási kérelmek elbírálását és a térítés mértékének megállapítását. A támogatás kifizetésére, az állami folyósítás függvényében, várhatóan 2013. december 20-ig kerül sor.

• Az RPI összefoglaló elemzést készít a hittankönyvellátás megszervezéséről, tanulságairól, amelyet november 8-ig nyilvánosságra hoz.

Budapest, 2013. október 10.


Márkus Gábor
RPI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.