Katolikus templomot gyújtottak fel

2018. június 02., szombat

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége közleményben ítélte el a Vas megyei Kemenessömjénen elkövetett értelmetlen rongálást.

Megdöbbenve és szomorúan értesültünk, hogy péntekről szombatra virradóra két férfi fölgyújtotta a kemenessömjéni katolikus templomot. Hálát adunk Istennek, hogy a tűz nem követelt emberéletet, ugyanakkor sajnáljuk a közösséget ért lelki megrázkódtatást és anyagi kárt.

Imádkozunk értük, hogy a károkat mihamarabb helyre tudják hozni és a sebeket be tudják gyógyítani. Örömmel hallottuk, hogy a vasárnapi istentisztelet nem marad el. Kívánjuk, hogy tudjanak tanúságot tenni Jézus Krisztus bűnöket megbocsátó szeretetéről.

A nemzeti összetartozás napjára készülve azért fohászkodunk a mindenható Istenhez, hogy békében és szeretetben élhessünk együtt Magyarországon.

Budapest, 2018. június 2.

Bogárdi Szabó István
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

Huszár Pál
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.