Mai helytállásunk mércéje a kapott örökség gondozása

2018. szeptember 27., címkék: lepramisszió, dobos károly, missziói központ (rmk)

Dobos Károly református lelkipásztorra emlékeztek az általa alapított Lepramisszió egykori önkéntesei, munkatársai és családtagjai. Magyarné Balogh Erzsébet beszámolóját olvashatják – nemcsak az elhunyt lelkipásztor, hanem az általa megszólított emberek máig tartóhűséges és példaértékű szolgálatáról.

„Köszönjük, magyar Lepramisszió!”

2016. február 20., címkék: lepramisszió

Magyarországi segítséggel, tízmilliós támogatásból újult meg egy indiai leprakórház.

Imádságban született misszió

2016. január 29., címkék: lepramisszió

„A Lepramisszió csupa jó dologról adhat hírt: maga a gyógyítás is egy nagy-nagy öröm, emberek élete teljesen rendeződik, csupa sikertörténet. Éppen ezért fontos minden kicsi segítség, mert óriási változásokat visz végbe" – fogalmazott kérdésünkre Riskóné Fazekas Márta, a misszió igazgatója. Január utolsó vasárnapjára esik a leprások világnapja. Ennek apropóján ismerkedünk meg egy kicsit részletesebben a magyarországi Lepramisszió munkájával, aktuális tevékenységeivel.

Köszönet a szeretet és az együttérzés jeleiért

2015. július 13., címkék: lepramisszió

Shovakhar Kandel, a Nepáli Lepramisszió igazgatója levélben köszönte meg a nepáli földrengés károsultjainak küldött támogatásokat. Az április végi katasztrófa áldozatainak segítséget nyújtó támogatók között volt a magyarországi Lepramisszió is. A hazai misszió felhívására rövid időn belül 1 025 587 Ft adomány érkezett, amit maradéktalanul továbbítottak a Nemzetközi Lepramisszión keresztül a Nepáli Lepramissziónak.

Segélykérés a nepáli lepramissziós kórház javára

2015. április 28., címkék: lepramisszió

A Lepramisszió, mint a Nemzetközi Lepramisszió (The Leprosy Mission International) magyarországi tagszervezete, kéréssel és felhívással fordul a magyar lakossághoz a Katmandu fölötti Anandaban lepramissziós kórház érdekében.

Hidat építenek

2014. április 17., címkék: interjú, reformátusok lapja, lepramisszió

A negyvenéves magyar Lepramisszió hálaadó rendezvényét április 6-án tartották a Skót Misszió templomában. Riskóné Fazekas Mártával, a magyarországi Lepramisszió igazgatójával beszélgettünk.

Negyvenéves a magyar Lepramisszió

2014. április 09., címkék: reformátusok lapja, lepramisszió

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte a magyar Lepramisszió április 6-án délután a Skót Misszió templomában Budapesten. Az ünnepségen részt vettek a misszió magyar vezetői és önkéntesei, egyházi vezetők és Ausztrália, Belgium, Franciaország, Kanada, Mozambik, Új-Zéland, Nigéria, Mianmar, Skócia és Svájc misszióinak vezetői is, akik mindannyian gratulációjukat és örömüket fejezték ki a Lepramisszió magyarországi jelenlétének kerek évfordulóján.

A Lepramisszió őszi csendesnapjáról

2013. szeptember 25., címkék: lepramisszió

Riskóné Fazekas Márta, a Lepramisszió igazgatónőjének beszámolója az őszi csendesnapról.

110 éves lenne Dobos Károly, a Lepramisszió magyarországi meghonosítója

2012. december 13., címkék: évforduló, dobos károly, lepramisszió

December 9-én ebből az alkalomból emlékezett és adott hálát az ökumenikus Lepramisszió vezetősége, munkatársai, a Dobos család és az ismerősök.

Leprások Világnapja

2012. január 19., címkék: ökumené, ökumene, Ökumené, lepramisszió

A Leprások Világnapja alkalmából rendezett központi ünnepség, a nagygyűlés január 29-én, vasárnap 4 órakor Budapesten lesz, a Lepramisszió szervezésében.

A Leprások Világnapja

2011. január 13., címkék: lepramisszió, Hírek, ökumené, Ökumené

A Leprások Világnapjának központi rendezvényét január 30-án, vasárnap délután négy órakor tartják Budapesten, a Wesselényi utcai Baptista Templomban.

Lepramisszió csendesnapja

2010. szeptember 10., címkék: missziói központ (rmk), misszió, lepramisszió

A Lepramisszió szeretettel várja támogatóit és az érdeklődőket a szeptember 27-én, hétfőn délelőtt 10 órakor tartandó csendesnapjára a Budapesti Missziói Központba.

A Lepramisszió csendesnapot szervez

2010. április 09., címkék: Hírek, lepramisszió

A Lepramisszió szeretettel várja támogatóit és az érdeklődőket tavaszi csendesnapjára és nagygyűlésére, április 19-én, hétfőn délelőtt 10 órától a Missziói Központ nagytermében.

Hogyan támogathatjuk a leprabetegek között végzett segítő munkát?

2010. március 10., címkék: adománygyűjtés, riskóné fazekas márta, Ökumené, ökumené, lepramisszió, lelkésznő, világmisszió

Riskóné Fazekas Márta, református lelkésznő, a Magyarországi Lepramisszió igazgatónője. A vele készített beszélgtésből kiderül, miért van szükség még a mai korban is a Lepramisszió munkájára, hány leprabeteg él a világon és mi magyarok, hívő emberek hogyan támogathatjuk ezt a világméretű szolgálatot.

Új elnöke van a Lepramisszónak

2010. február 12., címkék: Ökumené, bölcskei gusztáv, ökumené, lepramisszió, riskóné fazekas mária, kapi zoltán

A Lepramisszió legutóbbi közgyűlésén Kapi Zoltán pusztavámi evangélikus lelkészt választották a szervezet elnökévé, hároméves időtartamra. A korábbi elnököt Riskóné Fazekas Márta református lelkészt február 1-től a Lepramisszió igazgatójává nevezte ki Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, ezzel is elismerve 35 éve tartó önkéntes szolgálatát.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.