Lelki értékek kellenek, nem ideológiák

2010. december 14., címkék: Ökumené, kirill pátriárka, orosz ortodox egyház, ökumené

Kirill pátriárka, az Orosz Ortodox Egyház feje Krasznodarban fejtette ki nézeteit a lelki értékek fontosságáról Oroszország életében.

Meghívást kapott az orosz ortodox pátriárka

2010. augusztus 26., címkék: állam-egyház kapcsolatok, orosz ortodox egyház, ökumené, kirill pátriárka, Ökumené

Meghívta a kormány Magyarországra Kirill pátriárkát, az Orosz Ortodox Egyház vezetőjét – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A meghvást egyeztették a katolikus egyházi vezetőkkel.

Kirill pátriárka felhívása katyini látogatása után az orosz-lengyel megbékélésre

2010. június 08., címkék: Ökumené, katasztrófa, kirill pátriárka, lengyelország, ökumené

Az Orosz Ortodox Egyház feje, Kirill pátriárka katyini látogatása után Moszkvában adott nyilatkozatában felhívott az orosz-lengyel megbékélésre.

Részvétlevél Moszkvába Genfből

2010. március 31., címkék: oroszország, Ökumené, halottak, ökumené, egyházak világtanácsa (wcc), kirill pátriárka, olav fyske tveit

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) főtitkára, Dr. Olav Fykse Tveit lelkész részvéttáviratot küldött Moszkvába I. Kirill pátriárkának, minden orosz ortodox lelki fejének, melyben részvétét nyilvánítja  a metrórobbantás áldozatainak és hozzátartozóinak.

Kirill pátriárka részvétimája és lelkigondozói támogatása a metró-tragédia áldozatainak

2010. március 30., címkék: ima, Ökumené, halottak, ökumené, moszkva, orosz ortodox egyház, kirill pátriárka

Az immáron negyvennél is több halálos áldozatot követelő moszkvai metrórobbantás áldozataiért név szerint imádkozott az Orosz Ortodox Egyház feje, és a hozzátartozók mellé lelkigondozó papokat rendelt ki.

Moszkvába látogat a konstantinápolyi pátriárka

2010. január 22., címkék: orosz ortodox egyház, kirill pátriárka, Ökumené, hilarion pátriárka, ökumené

Az ökumenikus pátriárka május közepén hivatalos látogatást tesz Oroszországban Kirill Moszkva és az egész Rusz pátriárkája meghívására – tette közzé a hírt Hilarion érsek, a moszkvai pátriárkátus külügyi kapcsolatainak felelőse.

I.Kirill: Oroszország egység csak hitben őrizhető meg!

2010. január 07., címkék: istentisztelet, Ökumené, kirill pátriárka, ortodox karácsony, ökumené

  Négyezer hívő vett részt a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban január 6-án, a karácsonyi vigília szent liturgiáján, amelyet idén először Kirill orosz ortodox pátriárka vezetett. A szertartást megelőzően közzétett üzenetében hangsúlyozta Karácsony jelentőségét a lelki újjászületés szempontjából.

Az „Év Embere” díjat kapta I. Kirill pátriárka

2009. december 19., címkék: Nagyvilág, kirill pátriárka, év embere, oroszország

  Az orosz nemzeti díj, az Év Embere vallási kategóriájában idén Kirill pátriárka nyerte el a zsűri döntését és a szavazatok többségét. Az indoklás szerint azért, mert folyamatosan azon fáradozik, hogy Oroszország spirituális újjászületése megtörténjék…

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.