Reformáció és szabadság - Meghívó a Vesztfáliai egyházvezetés hivatalos látogatásának nyilvános alkalmára

2011. október 17., címkék: előadássorozatok, német protestáns egyház (ekd), budapest-németajkú, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

A szabadság protestáns értelmezésének személyes és társadalmi vonatkozásairól tart nyilvános előadást Alfred Buss, a Vesztfáliai Egyház elnöke a németajkú református gyülekezet Hold utcai templomában október 23-án 17 órakor. Az esemény keretében rövid fogadásra is sor kerül, ahol a német egyház vezetőségével való személyes találkozásra is lehetőség nyílik.

Amikor Isten rabul ejt és felemel - előadás

2011. október 10., címkék: nyírmeggyes, előadássorozatok

  Nyírmeggyesen a református templomban tart előadást és tesz bizonyságtételt Dr. Molnár Róbert Kübekháza polgármestere.

Kulcs a Bibliához

2011. október 06., címkék: előadássorozatok, végh tamás

  A Bibliáról tart előadásokat Végh Tamás fasori református lelkipásztor 2011. október 17. és 21. között.

Az anyakép a Bibliában és az irodalomban

2011. szeptember 24., címkék: Gyülekezeti hírek, telkibánya, előadássorozatok

A Telkibányai Református Egyházközség által elindított „Hittem, ezért írtam!” sorozat a negyedik felvonásához érkezett, szeptember 16-án, Az anyakép a Bibliában és az irodalomban című rendezvénnyel.

Wonderful Creation

2011. július 23., címkék: környezetvédelem, telkibánya, teremtés hete, előadássorozatok

Az Ige visszfénye lelkünk félhomálytól derengő üregeire vágyott képet vetít. Az Egyedüli érintésétől mozduló univerzum. A Létező szavától rezdülő lég. A Mindeneket Tapintó ujjai közül pergő csillagmorzsák. A Felséges dicsőségében fürdőző élővilág. A Megismételhetetlen ragyogó tekintete belefeledkezik az egyszeri csodájába. A hatodik napon az egyszeri visszanéz Teremtőjére. Nem érvelni, nem következtetni, nem megmagyarázni, hanem „csak" a lelkünkkel érezni Őt és alkotásának nagyszerűségét. Ehhez a belső tapasztaláshoz szerettük volna juttatni azokat az észak-ír és magyar résztvevőket, akik július 3-10. között bekapcsolódtak Telkibányán a Csodálatos Teremtés hetébe.

Református rektor előadása Bonnban

2011. július 06., címkék: bonn, fazakas sándor, előadássorozatok

Dr. Fazakas Sándor, a Debrecenei Református Hittudományi Egyetem rektora a Bonni Egyetem Protestáns Teológiai Fakultásán tartott előadást 2011. június 28-án „Barth Károly és magyar barátai – Barth és a magyar református teológia” címen.

Megtartotta első plenáris ülését a nagygyűlés

2011. május 20., címkék: előadássorozatok, békenagygyűlés, ökumenikus

Az Isten nevében véghezvitt erőszakos cselekmények miatti bűnbánat minden egyháznak kötelessége, hiszen csak ezután lehetséges a béke és igazságosság őszinte szolgálata – mondta Paul Oestreicher.

„Hazugságok, amiket hiszünk!”

2011. május 11., címkék: székesfehérvári egyházközség, evangelizáció, előadássorozatok, evangélizáció

Nyílt előadássorozat keretében több napos evangelizáció veszi kezdetét a Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti templomában.

Kálvin és a női nem

2010. október 09., címkék: előadássorozatok, békefy lajos

A szekszárdi gyülekezet imatermében október 7-én az érdeklődők előadást hallhattak „Kálvin és a női nem” címmel.

Csillaghegyi esték: Trianon ma

2010. június 01., címkék: trianon, Gyülekezeti hírek, előadássorozatok, csillaghegy

A Csillaghegyi esték keretében „Trianon ma” címmel Szidiropolusz Archimedesz, a Trianon Kutatóintézet alapítója és Fábián Gyula újságíró, a Magyar Nemzet munkatársa tartanak előadást.

Miért rettegsz szüntelen?

2010. április 20., címkék: székesfehérvári egyházközség, Gyülekezeti hírek, előadássorozatok

Nyílt előadássorozat veszi kezdetét a Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti gyülekezetében Sípos Tamás lelkész-tanár szolgálatával.

Előadás-sorozat a keresztyénségről Apácaszakállason

2010. február 24., címkék: Gyülekezeti hírek, apácaszakállas, előadássorozatok

Az Apácaszakállasi Református Egyházközség szervezésében február 26-tól március 26-ig minden pénteken 17 órai kezdéssel a keresztyénséggel kapcsolatos előadásra kerül sor a helyi művelődési központban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.