Erőltetett menetre van szükség

2014. április 03., címkék: kovács levente, egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb, egyházi jövőkép bizottság, egyházfinanszírozás

Nagyszámú új, városi gyülekezet, egyszerűbb egyházszervezet, és az adományozás szerepének mostaninál jóval nagyobb szerepe – sok más mellett ezeket a változásokat tartja elengedhetetlennek a református egyház jövőjét illetően Kovács Levente presbiter. A Magyar Bankszövetség főtitkárával a református egyházban folyó jövőkép-alkotás kapcsán beszélgettünk, mint olyan reformátussal, aki egyszerre látja belülről és kívülről is a közösséget.

Ima új infokommunikációs eszközök alkalmazásáért

2014. április 03., címkék: egyházi jövőkép bizottság, ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét döntően befolyásoló témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. Az imádságok a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük az új infokommunikációs eszközök helyes alkalmazása érdekében emeli fel a szavát.

Érintés 2.0

2014. január 15., címkék: ejb, egyházi jövőkép bizottság

A párbeszéd átalakul, de megmarad. Az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) legutóbbi ülésén megvitatta az elkövetkező hónapok feladatait és döntött arról, hogy egyesíti erejét a missziói stratégiaalkotás folyamatát összefogó zsinati missziói bizottsággal.

Válasz a válaszolóknak

2013. december 18., címkék: egyházi jövőkép bizottság, ejb

Levélben fordult a párbeszédben résztvevő gyülekezetekhez Harmathy András, az Egyházi Jövőkép Bizottság elnöke, amiben megköszönte az együttműködést és beszámolt az EJB gyülekezeti válaszok alapján megfogalmazott, a zsinat novemberi ülésén elfogadott előterjesztéséről.

Párbeszéd a református egyház jövőjéről

2013. augusztus 26., címkék: egyházi jövőkép bizottság, ejb

"Miután egyházunk jövője azon múlik, hogy gyülekezeteink hogyan élnek, ezért szeretnénk minden egyházközség hangját hallani ebben az országos párbeszédben" - írja a gyülekezeteknek szóló levelében Harmathy András, az EJB elnöke. A részvétel új határideje október 31-e.

A gyülekezetekre építenek

2013. június 28., címkék: ejb, utmutato, útmutató, egyházi jövőkép bizottság

Július 31-ig várja a gyülekezetek válaszait az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB), mely idén tavasszal közös gondolkodásra hívta református közösségeket, hogy azok saját maguk határozhassák meg küldetésüket, az egyházban elfoglalt helyüket. Miért kapcsolódjanak be a gyülekezetek az EJB munkájába? Mi végre építi egyházunk a jövőképét? Hogyan kell kitölteni a munkafüzetet? Mit kezd a bizottság az adatokkal? Részletes útmutató gyülekezeteknek.

Online is kitölthető az EJB kérdőíve

2013. június 11., címkék: egyházi jövőkép bizottság, ejb

Az Egyházi Jövőkép Bizottság megújult honlapján a gyülekezetek beszámolói és a letölthető segédanyagok mellett már elérhető és kitölthető a kérdőív is. A gyülekezetek július 31-ig online is bekapcsolódhatnak a Jövőkép-bizottság munkájába.

Elindult az Egyházi Jövőkép Bizottság honlapja

2013. május 26., címkék: ejb, érintés, egyházi jövőkép bizottság

Az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) többek között arra törekszik, hogy együtt és egymásért imádkozó közösség jöhessen létre azok között, akik gyülekezetként aktívan részt vesznek, vagy keresztyénként támogatják és imádságban hordozzák az egyház megújulásának folyamatát.

Változást csak az előretekintés hozhat

2012. november 15., címkék: thomas wipf, egyházi jövőkép bizottság, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), ejb, egyházreform

„Vannak sikeres és sikertelen egyházreformok, ezért fontos a jó alapállás és a párbeszéd" – mondta Thomas Wipf, az Európai Protestáns Egyházak Szövetségének (GEKE) leköszönő elnöke a Zsinat csütörtöki ülésén. A svájci egyházvezető annak kapcsán szólalt fel, hogy az MRE is a reformok útjára lépett a Zsinat által idén létrehozott Egyházi Jövőkép Bizottság munkájával.

A lényegi kérdés, hogy hiszünk-e az evangélium erejében

2012. szeptember 21., címkék: szüret, ejb, egyházi jövőkép bizottság

Az egyházszervezet és a struktúra is eszköze és hordozója kell legyen az evangélium értéket, identitást, közösséget teremtő kommunikációjának – hangzott el az Egyházi Jövőkép Bizottság kecskeméti ülésén.

Az Egyházi Jövőkép Bizottság második ülése

2012. június 14., címkék: egyházi jövőkép bizottság, magyarországi református egyház, ejb

Június 12-én ült össze másodszor az Egyházi Jövőkép Bizottság. Az ülésen a tagok többek között a bizottság munkájának teológiai alapvetéséről vitáztak, megismerkedtek külföldi testvéregyházak hasonló reformfolyamataival és ezek kidolgozásának módjával, valamint meghatározták a bizottsági munka menetrendjét.

Az Egyházi Jövőkép Bizottság első ülése

2012. április 13., címkék: egyházi jövőkép bizottság, zsinat

Április 11-én ült össze először az Egyházi Jövőkép Bizottság. Az első ülésen megtörtént a jelenlévők bemutatkozása, a bizottság feladatának, munkarendjének áttekintése, és a bizottság elnökének megválasztása.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.