Tahiban rendezik a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház nyolcadik országos csendeshetét

2010. július 19., hétfő

altA komáromi és a bősi gyülekezet szervezésében megvalósuló alkalomnak a Tahi Sion hegye konferenciatelep ad otthont augusztus 2–8. között.

A délelőtti foglalkozások alkalmával az Apostoli hitvallásról – Atya, Fiú, Szentlélek kapcsolatáról Pólya Katalin, a komáromi Selye János Egyetem Református Teológiai Kar Rendszeres Teológiai Tanszék óraadó tanára, a gyülekezeti tagok és a presbiterek szerepéről, valamint a gyülekezetépítésről a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói előadója, Szeverényi János lelkipásztor tart előadást. Lehetőség lesz a váci börtön meglátogatására is Csuka Tamásné, a Magyar Református Börtönmisszió lelkipásztorának a jóvoltából, aki börtönlelkészként szolgál az ottani fegyintézetben.


A csendeshéten áhítatot tart Oros Csaba bősi és Fazekasné Tamás Zsuzsanna komáromi lelkipásztorok, valamint Fazekas László a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke. Az esti közös együttlét alkalmával Szarka Miklós református lelkész, családterapeuta előadásában a család szerepéről szól gyülekezetépítésben és elhangzik bizonyságtétel is. Az utolsó nap estéje közös tábortűzzel zárul a Wolf-Élet Magyarország Alapítvány közreműködésével.

Az eddigi alkalmakhoz hasonlóan, a délelőtti Istenre figyelés mellett lehetőség lesz a családdal való pihenésre, túrázásra és szabad tevékenységre. A délelőtti alkalmakkal párhuzamosan gyermekfoglalkozások is lesznek. A délutáni fakultatív előadásokon szó lesz az okkultizmusról, a szenvedélybetegségekről és az élő Isten mellett való bizonyságtétel szükségességéről is. A csendeshét iránt érdeklődők július 28-ig jelentkezhetnek Oros Csaba bősi lelkipásztornál a +421 905 451 510-es telefonszámon, valamint elektronikus úton a csendeshet@gmail.com címen.

forrás: reformata.sk

Istent keresem

1Móz 30,1–24

„És elnevezte Józsefnek, mert ezt mondta: Adjon nekem az Úr még másik fiút is!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink