Református Európa-találkozó a müncheni Kirchentagon

2010. április 30., péntek

altA mindig jelentős eseménynek számító német egyházi napokon, a Kirchentagon, ami május 12-16. között lesz Münchenben, külön helyet és programidőt szánnak az Európa különböző részéből érkező vendégekkel történő csoportos és egyéni találkozásnak.

A legfontosabb találkozásokra az Ökumené Központban, vagy másképpen a Reisingerstrasse 11 alatt található „Reise 11”-ben kerül sor. A programban lesz szó a Éden-kertről,  a reformátusok ökológiai felelősségéről, a jövőre irányuló szellemi-lelki befektetésekről, a nagyvárosi egyházi élet sajátosságairól, és az ezzel kapcsolatos feladatokról. Május 15-én, szombaton kerül sor arra a pódiumbeszélgetésre, aminek témája: „Kisebbségi egyházak az ökumenében”. A beszélgetést Barbara Rudolph és Jörg Schmidt, a Német Református Szövetség vezetője moderálja. Az előkészítést a Rajnai Protestáns Egyház és a Református Szövetség közösen végzi. A pódiumra várják a következő vendégeket: Dr. Bölcskei Gusztáv püspököt, zsinati lelkészi elnököt, Dr. Peter Bukowskit, a Németországi Református Szövetség vezetőjét, Dr. Daniele Garrone professzort, a római Valdens Teológiai Fakultás dékánját, Dr. Christoph Klein püspököt, a Romániai Evangélikus Egyház elöljáróját, és Thomas Wipf református lelkészt, az Európai Egyházak Közösségének az elnökét. (reformiert-info.de – 2010-04-30 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.