Kirchentag 2019: Miben bízol?

2018. szeptember 11., címkék: német protestáns egyház (ekd), kirchentag

„Miben bízol?" – ez az igei mottója a 2019. június 19. és 23. között Dortmundba meghirdetett Kirchentagnak. Néhány fontos információt gyűjtött össze a jelentkezéssel és a részvétellel kapcsolatban a Magyarországi Evangélikus Egyház külügyi irodája.

Német Protestáns Egyházi Napok Berlinben és Wittenbergben

2017. április 05., címkék: kirchentag

A reformáció 500. évfordulójának kiemelt eseményeként 36. alkalommal szervezik meg a Német Protestáns Egyházi Napokat Berlinben és Wittenbergben május 24-28. között, amelyre közel 140 ezer résztvevőt várnak. A szervezők egyedülálló fesztivált ígérnek, amelynek témája – Te látsz engem (Mózes 1, 16:13) – arra sarkallja a hívőket, hogy nyitott szemmel nézzenek mindennapjaikra, embertársaikra.

Fellépőket vár a Kirchentag

2016. szeptember 02., címkék: kirchentag

2017-ben ismét lesz Kirchentag (Német Egyházi Napok), ezúttal május 24. és 28. között Németország fővárosában, Berlinben és a reformáció városában, Wittenbergben. A jövő évi rendezvény kiemelt fontosságú és rendkívül nagyszabású esemény lesz a jubileumi reformációi év miatt és a programok egy részét Luther városában rendezik meg.

„Mindenki összefogott értünk”

2015. június 23., címkék: kárpátalja, kirchentag, zán fábián sándor, interjú, kárpátaljai reformátusok (kre), Kárpátalja

Miként látják a Kárpátok alatt élő nép helyzetét a nyugati protestánsok? Akarnak-e, tudnak-e segíteni válságban lévő testvéreiken? Merre tart Ukrajna és mi jelent igazi segítséget? Többek között ezekről kérdezték Zán Fábián Sándort, a Kárpátaljai Református Egyház püspökét.

A közösség ereje

2015. június 10., címkék: reformátusok lapja, kirchentag, interjú, zán fábián sándor

Nem igaz, hogy a nyugati protestáns egyházak elveszítették önmagukat – mondta Zán Fábián Sándor. A Kárpátaljai Református Egyház püspökével a harmincötödik protestáns Kirchentagon beszélgettünk Stuttgartban.

Úton önmagunkhoz

2015. június 10., címkék: kirchentag, vagyok aki vagyok, reformátusok lapja, ifi

Közel kétszázan tértek be a tömeg és a hőség elől a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet Vagyok, aki vagyok című interaktív önismereti kiállítására Stuttgart belvárosában a harmincötödik Német Protestáns Egyházi Napokon, azaz a Kirchentagon június 4. és 6. között.

Bölcs szívhez jutni

2015. június 07., címkék: zán fábián sándor, debreceni egyetemi gyülekezet, kirchentag, ódor balázs

Aktív magyar részvétel jellemezte Stuttgartban a Kirchentagot, azaz a Német Protestáns Egyházi Napokat június 3. és 7. között. A több mint százezer résztvevőt számláló eseményen a magyar reformátusságot Zán Fábián Sándor kárpátaljai püspök és a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet képviselte.

Magyar reformátusok a 35. Kirchentagon

2015. június 03., címkék: vagyok aki vagyok, kirchentag, zán fábián sándor

Stuttgart ad otthont a Kirchentag nevű német egyházi megarendezvénynek, ahova idén is több mint százezer érdeklődőt várnak június 3. és 7. között. A cél? A hitet ünnepelni és korunk kérdéseit megvitatni. Württemberg fővárosának szívében a debreceni egyetemi gyülekezet építi fel interaktív kiállítását, Zán Fábián Sándor kárpátaljai püspök pedig kiemelt vendégként lesz jelen a találkozón.

Kirchentag 2015

2015. február 18., címkék: kirchentag

Június 3. és 7. között Stuttgartban rendezik meg a 35. Német Protestáns Egyházi Napokat.

Weizsäcker az igazságosság és béke hangja volt

2015. február 09., címkék: egyházak világtanácsa (evt), kirchentag, német protestáns egyház (ekd)

A hajdani német szövetségi államelnök, Richard von Weizsäcker január 31-én, életének 94. évében elhunyt. Az Egyházak Világtanácsa (EVT) főtitkára nyílt levélben fejezte ki együttérzését a családdal és méltatta a német politikus munkásságát.

Egymás szemében…

2013. május 21., címkék: kirchentag, 2013, kirchentag 2013, ifi

Esőre és hideg időjárásra számítottunk. Napsütést és meleg fogadtatást kaptunk. Május 1-5., Hamburg, Kirchentag. Rengeteg élmény, rengeteg ember Krisztussal és Krisztusért. 15 fiatal, 2 lelkész, 1400 kilométer. Debreceni egyetemisták Németország második legnagyobb városában. Tőmondatok, tőszavak. Nem adhatják át az élményt. „Amennyire csak szükséged van" − „Soviel du brauchst." Egy kérdés volt számomra az indulás előttt: Pontosan mennyire és mire is van szükségem? A válaszok pedig ott vártak, a Világ Kapujában.

Az MRE a Kirchentagon – külföldi szemmel

2013. május 10., címkék: kirchentag, kirchentag 2013

A Magyarországi Református Egyház standjánál több alkalommal került sor beszélgetésre Bölcskei Gusztávval, a Zsinat lelkészi elnökével. A középpontban az egyház és a politika mai viszonya, illetve a magyarországi antiszemitizmus állt, ezzel kapcsolatban válaszolt a püspök a feltett kérdésekre, nem kerülve ki a kényes témákat sem.

A külföldiek szemében

2013. május 06., címkék: kirchentag, kirchentag 2013

Május 4-én este lebontotta standját a Magyarországi Református Egyház delegációja, a többi bemutatkozó egyház és egyházi szervezethez hasonlóan a Kirchentagon. A protestáns egyházi találkozó kiállítási része ezzel mindenki számára véget ért.

Bemutatkozás Hamburgban

2013. április 25., címkék: 2013, kirchentag

Történetében először önálló standdal jelenik meg a Magyarországi Református Egyház a Kirchentagon. A harmincegyedik protestáns egyházi nagytalálkozót Hamburgban rendezik meg május 1. és 5. között.

Jelentkezz a Kirchentagra!

2013. január 31., címkék: hamburg, kirchentag

Mint arról hírt adtunk, a harmincnegyedik Német Protestáns Egyházi Napokat (Kirchentag) 2013. május 1. és 5. között rendezik meg Hamburgban. Azok, akik február 15-ig jelentkeznek, ingyenes szállást kapnak!

Kirchentag 2013: Hamburg

2012. december 14., címkék: kirchentag, ifi

A harmincnegyedik Német Protestáns Egyházi Napokat (Kirchentag) 2013. május 1. és 5. között rendezik meg Hamburgban. Erre a kiemelkedő eseménysorozatra több mint 120 ezer résztvevőt várnak, akik mintegy háromezer különféle rendezvény közül válogathatnak.

Magyar részvétel a Kirchentagon

2012. november 18., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), hamburg, kirchentag

Történetében először önálló standdal jelenik meg a Magyarországi Református Egyház a Kirchentagon. A jövőre Hamburgban sorra kerülő harmincnegyedik protestáns egyházi nagytalálkozón a Lehetőségek Piaca „Megélt ökumené" nevű részén a MRE mellett a felvidéki reformátusok is állítanak standot.

Mint az első pünkösd

2011. június 28., címkék: Ökumené, kirchentag, ifjúsági misszió, ökumene, ökumené

A programok mennyisége és sokszínűsége miatt, a bőség zavarában, azt sem tudta az ember, hova menjen – beszámoló a drezdai Kirchentagról.

Véget ért a Kirchentag

2011. június 10., címkék: Ökumené, kirchentag, ökumene, ökumené

Június 1-5. között Drezdában rendezték meg a 33. Evangélikus Egyházi Napokat, a Kirchentag-ot, aelyen szép számmal vettek részt magyarországi fiatalok,  református lelkészek és gyülekezeti tagok. Az alábbiakban két résztvevő, a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet egyik tagja, és egyik lelkésze osztja meg az élményeit.

Heartbeat – a Kirchentag elő-konferenciája közép- kelet európai fiataloknak

2011. március 19., címkék: kirchentag, ifjúság, német protestáns egyház (ekd)

A 33. Kirchentag fesztivál szervezői „Heartbeat” elnevezéssel elő- konferenciára invitálják a közép- kelet európai ország fiataljait, melyre a Kirchentag helyszínén, a konferencia alatt és azt megelőző napokban, május 28 és június 5 között, Drezdában kerül sor. 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.