Pro Caritate díjat kapott Bellai Zoltán

2015. november 13., péntek

A kaposvári lelkész, s egyben a Dunántúli Református Egyházkerület püspöki főtanácsosának munkáját Pro Caritate díjjal ismerte el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

November 12-én a szociális munka napja alkalmából adott át kitüntetéseket Balog Zoltán. Köszöntőjében az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy az elismerések átadásával a szélesebb közönségnek is üzennek; azt, hogy vannak Magyarországon olyanok, akik hivatásnak tekintik a szakmájukat, pedig a legnehezebb területen dolgoznak, mert az emberekkel, az ő gondjaikkal, bajaikkal foglalkoznak.

Akik most elismerésben – Pro Caritate díj, Szent Kristóf-díj, Szociális Munkáért díj – részesülnek, azok többet tesznek az előírtnál, az elvártnál, és ezt a pluszt díjazzák most. A díjazottak között vannak olyanok is, akik nem a szakmában dolgoznak, mégis sokat tesznek a szociális munka elismeréséért és megbecsüléséért – mondta a miniszter. Beszédében kiemelte, hogy a szociális munkások a nemzet erőforrásai, mert az elesetteken segítenek, ezáltal pedig a nemzet jelenéért vállalnak felelősséget. Elmondta, hogy a jövő nagy kérdése, hogy külső erőforrásainkra támaszkodunk-e, vagy vannak olyan belső erőforrásaink, akik képesek a kisebb-nagyobb közösségeket megerősíteni, és ezáltal az egész nemzetért is tenni.

Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár ünnepi beszédében elmondta, hogy a szociális szférában dolgozók "hídemberek", akik közvetítenek a döntéshozók és a rászorulók között, akik széttöredezett életeket gyógyítanak, akik a koncepciókat és a jogszabályokat tettekre váltják.

A díjazottak teljes listáját a kormany.hu-n olvashatják.

Forrás: refdunantul.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió