Megjelent a reForrás pünkösdi száma

2015. május 13., szerda

A biztos és a látható elengedése címmel olvashatják a ReForrás Magazin pünkösdi számának meditációját az érdeklődők Anda Judit noszvaji lelkipásztortól. Lapajánló.

Református identitásunk keresésére és újrafelfedezésére indulhatunk egy új sorozattal, amiben Nagy Károly Zsolt református teológus, antropológus gondolatai kalauzolnak bennünket. Az Élő Teológia rovatban folytatódik az Apostoli Hitvallás sorainak magyarázata, amiben Füsti-Molnár Szilveszter a Sárospataki Teológia rektora segít az Olvasóknak.

Az emberi élet legnagyobb veszteségéről ír Dányi Zoltán lelkigondozó-lelkipásztor, aki ezúttal az özvegyi sors lelkigondozói aspektusait veszi górcső alá. Vasárnapi nyitvatartás – ezzel a címmel olvashatunk arról, hogy az idén tavasszal bevezetett törvénynek milyen hatása van a társadalom különböző szeleteire. Két lelkipásztort, egy gazdaságban jártas szakembert és egy hitét gyakorló orvost kérdeztek a témában.

Az egyházi tisztújítás során tiszáninneni főjegyzővé választott lelkipásztorral, Pásztor Dániellel olvashatunk interjút egyházkerületi hírek között. A lap kiemelten foglalkozik a négy tiszáninneni egyházmegyében történt eseményekkel és beszámol az egyházkerület területén működő református intézmények életéről.

Forrás: tirek.hu

Istent keresem

1Móz 32,23–33

„Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink