Megjelent a reForrás húsvéti száma

2015. március 27., péntek

Krisztusi látást nyerve címmel olvashatnak meditációt Kusnyír László mérai lelkipásztortól a tiszáninneni egyházkerület ReForrás Magazinjának húsvéti számában.

Az Élő Teológia rovatban folytatják az Apostoli Hitvallás sorainak magyarázatát, amiben Füsti-Molnár Szilveszter a Sárospataki Teológia rektora segít az Olvasóknak. Először is fontos, hogy kapcsolatban legyünk önmagunkkal, testünkkel, lelkünkkel – véli Dányi Zoltán lelkigondozó-lelkipásztor, aki ezúttal arról írt, hogy hogyan tegyük bensőségessé párkapcsolatunkat.

A neveléssel foglalkozó rovatban a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaival Bontakozó tehetségek címmel azt vizsgálják, hogyan derítsük ki, miben tehetséges a gyermekünk?
Történet és recept rovatban tárkonyos bárány levest és fokhagymás, rozmaringos báránycombot segítenek készíteni, természetesen most is egy kedves történettel fűszerezik a receptet.

Pályázó egyház – ezzel a címmel olvashatunk arról, hogy mennyiben tartozik a pályázati menedzsment a lelkipásztorok feladatkörébe, és egyáltalán gyülekezeteink hogyan viszonyuljanak a kiírásokhoz? A kérdésben lelkipásztorokat és pályázati szakembereket is megkérdeztek. A lap hasábjain kiemelten foglalkoznak a négy tiszáninneni egyházmegyében történt eseményekkel és a református intézmények életével.

Forrás: tirek.hu

Istent keresem

1Móz 32,23–33

„Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink