Kitüntetették a Szeretetszolgálati Iroda vezetőjét

2013. január 08., kedd

A Somogy Megyei Közgyűlés Somogy polgáraiért díjat adományozott Czibere Károlynak, a Szeretetszolgálati Iroda vezetőjének.

A megyecímer adományozásának 515. évfordulója alkalmából a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila január 7-én adta át a „Pro Comitatu Somogy" Kitüntető Díjat, illetve a Somogy polgáraiért díjakat.

Czibere Károly, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának igazgatója, „a hazai szociálpolitika meghatározó személyisége, kiemelkedő elméleti és gyakorlati szakember. Fontos szerepet játszott a somogyi szociális ellátórendszer fejlesztésében. Az egyházi fenntartásban működő, és a Somogy megyei szociális ellátórendszert nagymértékben segítő, jubileumát ünneplő Kiss Ferenc Református Idősek Otthona sikeres működtetésének "motorja", a nemes hivatásgyakorlás érvényesülésének a garanciája. Az első Orbán kormány idején a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet főigazgatójaként több somogyi szakmai program, fejlesztés támogatója volt" – írja a kapos.hu.

Czibere Károly irodavezetőnek gratulált Tőkés László püspök, az Európai Parlament tagja, Szászfalvi László miniszteri biztos és Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke.

Forrás: kapos.hu, kép: Sereg Krisztián

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.