Kirchentag 2013: Hamburg

2012. december 14., péntek

A harmincnegyedik Német Protestáns Egyházi Napokat (Kirchentag) 2013. május 1. és 5. között rendezik meg Hamburgban. Erre a kiemelkedő eseménysorozatra több mint 120 ezer résztvevőt várnak, akik mintegy háromezer különféle rendezvény közül válogathatnak.

A 2013-as hamburgi Kirchentag mottója: „Amennyire szükséged van". Az alapul vett pontos bibliai idézet: „Mindenki annyit szedett, amennyit meg tudott enni" (2 Móz 16,18) arra utal, hogy mi szükséges valójában az élethez. A manna története arról tanúskodik, hogy mi minden lehetséges Istennél. Fölösleg és hiány között a helyes utat keresve járhatjuk végig az állomásokat a hamburgi Kirchentagon az egyház, a magánélet, a politika és a gazdaság témakörein belül.

Fontos különbség a korábbi évekhez képest, hogy a helyek korlátlan számban állnak rendelkezésre! Az utazást mindenkinek magának kell szerveznie és fizetnie.

Jelentkezés:

A drezdai Kirchentag gyakorlatától eltérően, idén mindenkinek önállóan kell jelentkeznie interneten keresztül, ahonnan letölthető a jelentkezési formanyomtatvány nemzetközi vendégeknek (für internationale Gäste). Fontos, hogy ezen a nyomtatványon jelentkezzenek a külföldi, tehát a magyar résztvevők is, különben zavar támad a hamburgi jelentkeztetésben.

A nyomtatvány kitöltésére vonatkozó fontos tanácsokat honlapunkon megtalálják.

Jelentkezési határidő szállás igénylése esetén: 2013. február 15.

További információ a www.kirchentag.de/dabei-sein.html honlapon található.

Segítők (Helfer) jelentkezését is várják, erről bővebb információt a www.kirchentag.de/dabei-sein/helfen.html honlapon olvashatnak és a jelentkezési lapot is itt tölthetik le. Segítők jelentkezési határideje: 2013. február 25.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.